ALDE vrea audierea în Parlament a miniştrilor energiei, sănătăţii şi agriculturii

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat luni că formaţiunea pe care o conduce va propune audierea în comisiile parlamentare a trei miniştri – energie, sănătate şi agricultură - cărora li se va cere să prezinte ”direcţiile de acţiune în actul de guvernare”.

329 afișări
Imaginea articolului ALDE vrea audierea în Parlament a miniştrilor energiei, sănătăţii şi agriculturii

ALDE vrea audierea în Parlament a miniştrilor energiei, sănătăţii şi agriculturii

”Sunt o serie de miniştri care au luat decizii nu în conformitate, probabil, cu dorinţele Parlamentului sau cu dorinţele electoratului, în conformitate cu alte lucruri pe care noi nu le-am înţeles”, a declarat Constantin.

”Aici ne referim, în principal, la ministrul energiei, care a luat această decizie de a vinde, de a lista o parte din acţiunile statului (...) Cred că toate partidele, nu ştiu dacă şi PNL, au spus că în această perioadă nu trebuie făcută nicio astfel de acţiune şi că toate aceste acţiuni trebuie să fie puse în practică după alegerile parlamentare”, a motivat el intenţia de a-l audia pe ministrul energiei.

Constantin a mai spus că încă doi miniştri sunt vizaţi: cel al sănătăţii şi cel al agriculturii. ”Al doilea ministru care trebuie să vină să dea explicaţii este ministrul sănătăţii. De câteva luni de zile i se solicită de către membri ai Parlamentului, de către lideri ai partidelor să pună în aplicare un ordin de ministru care ar duce la reducerea preţului la medicamente (…) Sigur că mai sunt şi alţi miniştri, cum ar fi ministrul agriculturii care trebuie să prezinte calendarul plăţilor pentru anul agricol 2016”, a mai adăugat Daniel Constantin.

Copreşedintele ALDE a motivat intenţia de audiere a miniştrilor în comisii prin faptul că în plen nu există o procedură care să permită ”o interacţiune directă cu cei care sunt chemaţi la discuţii”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici