Alina Gorghiu: Am depus semnăturile. Lista pentru diaspora: Viorel Badea la Senat şi Mihai Voicu la Cameră

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că liberalii au depus semnăturile de susţinere pentru alegerile parlamentare şi au validat lista pe care o vor depune pentru diaspora, afirmând că Viorel Badea va deschide lista pentru diaspora, la Senat, iar Mihai Voicu, la Camera Deputaţilor.

680 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Am depus semnăturile. Lista pentru diaspora: Viorel Badea la Senat şi Mihai Voicu la Cameră

Alina Gorghiu: Am depus semnăturile. Lista pentru diaspora: Viorel Badea la Senat şi Mihai Voicu la Cameră (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

„Am şi depus listele de semnături de susţinere PNL pentru alegerile din 11 decembrie, numărul este de 815.000 de semnături care se află acum în plin proces de verificare la autoritatea compententă”, a declarat preşedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul şedinţei BPN.

Senatorul Viorel Badea şi deputatul Mihai Voicu vor deschide lista pe care PNL o va depune pentru Diaspora, Senat, respectiv Camera Deputaţilor, a precizat Alina Gorghiu.

„În privinţa listei pentru diaspora astăzi fără nici un vot împotrivă, fără nicio abţinere, în unanimitate s-a votat ca lista pentru Senat să înceapă cu senatorul Viorel Badea. Lista la Camera Deputaţilor va începe cu Mihai Voicu, implicat pe probleme pe diaspora”, a explicat Alina Gorghiu.

Întrebată de ce la nivelul PNL Diaspora, până vineri, erau alte nume alese de către conducerea acelei filiale, iar astăzi lista este deschisă de deputatul Mihai Voicu, Alina Gorghiu a afirmat că Victor Ionescu îşi doreşte o poziţie de executiv.

„Lista de diaspora a fost comunicată de colegii noştri într-o formulă care s-a schimbat nu din pricina mea sau a colegilor din diaspora. Era o listă care începea cu domnul Victor Ionescu, la Camera Deputaţilor, însă, domnia sa a stat şi a evaluat perspectivele domniei sale şi a spus că s-ar regăsi mult mai bine într-o formulă ulterioară de executiv, dat fiind faptul că are o experienţă în administraţia publică destul de mare”, a susţinut Alina Gorghiu.

Aceasta a mai spus că în discuţiile organizaţiei de diaspora s-a conturat opinia că ar trebui să fie susţinut Mihai Voicu pentru că acesta „a girat paternitatea proiectului legat de votul prin corespondenţă”.

„Este un coleg care cunoaşte foarte bine care sunt priorităţile diasporei, agenda românilor de peste hotare, face echipă bună cu domnul senator”, a precizat preşedintele PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici