ALEGE SMART. Iaşiul a devenit un hub IT, dar oraşul nu s-a dezvoltat în acelaşi ritm. Ce ar face Alex Bodea dacă ar fi primar

  • Este al doilea oraş din România ca număr de locuitori, după Bucureşti
  • A avut în 2019 un PIB de 32,7 mld. lei, care înseamnă circa 3,2% din PIB-ul României
  • Tramvaiele din Iaşi au şi peste 30 de ani vechime
1254 afișări
Imaginea articolului ALEGE SMART. Iaşiul a devenit un hub IT, dar oraşul nu s-a dezvoltat în acelaşi ritm. Ce ar face Alex Bodea dacă ar fi primar

ALEGE SMART. Iaşiul a devenit un hub IT, dar oraşul nu s-a dezvoltat în acelaşi ritm rapid. Ce ar face Alex Bodea dacă ar fi primar

Ştii că Iaşiul a devenit un hub IT care a atras în ultimii ani sute de programatori. Cu tot cu familii. Dar, o spun cei care locuiesc aici, oraşul nu s-a dezvoltat în acelaşi ritm rapid. 
 
Alex Bodea, un tânăr de 35 de ani, a făcut o listă cu tot ceea ce ar pune în practică dacă ar fi primar. Alex e antreprenor. Are afaceri în zona imobiliară şi deţine restaurantul Taverna Racilor din Iaşi.
 
Timpul liber îl dedică soţiei şi fiicei sale de 2 ani. Se gândeşte în primul rând la familia lui când îţi spune ce înseamnă pentru el să fii primar. Şi-ar începe fiecare zi de lucru cu o plimbare prin oraş. Să vadă cu ochii lui ce nu merge, ce trebuie schimbat, ce trebuie curăţat.
 
Alex îţi spune că cea mai urgentă investiţie trebuie făcută în infrastructura oraşului. 
 
„Aş miza mult pe fluidizarea traficului şi transportul public. Modernizarea mijloacelor de transport public, mă refer la tramvaie. Avem tramvaie oarecum aproape de epocă şi e destul de greu să convingi un tânăr să se ducă la facultate cu tramvaiul dacă îşi permite o maşină sau cu un mijloc de transport aproape de realitate, 2020”, a afirmat dezvoltatorul imobiliar.
 
Iaşiul e un centru universitar important. 60 de mii de studenţi merg la cursuri aici. Alex crede că se poate mai mult şi la acest capitol. Şcolile private, cu profesori de top şi recunoaştere internaţională, ar putea să-i convingă pe tinerii de aici să nu mai plece.
 
„Acum nu este o şcoală privată celebră pentru elite, aşa cum la un moment dat am ales să plec în străinatate pentru un MBA, aş vrea ca fetiţa mea să nu plece la Londra pentru un MBA şi să poată să-l facă în Iaşi”, a mai afirmat Alex Bodea. 
 
Alex cumpără pentru restaurantul lui tot mai multe produse de la antreprenori locali. Şi e ferm convins că aceasta e reţeta pe care trebuie să o aplice un primar care ţine la comunitate. Să susţină afacerile din comunitate. 
 
„Prin atragerea unor fonduri europene, aş cumpăra maşini, dube. Mi-aş face o hartă cu toţi producătorii, reprezentanţi din partea primăriei să meargă să ia marfă de la oameni, să o expună la vânzare. Facem târguri săptămânale, unde vin oamenii să-şi cumpere produse tradiţionale. Pentru bunăstarea unui oraş sursa hranei şi educaţia mi se par vitale”, a spus antreprenorul.
 
Alex nu e deloc un visător. A lucrat 15 ani în companii multinaţionale. Acolo a învăţat cât de importante sunt regulile şi ce poate face un administrator dacă îşi formează o echipă pe bază de competenţe. 
 
„Aş merge pe principiul văzut acolo, pe linie de management. General manager, primarul, iar tot ce înseamnă sub, să fie city manager. Aş împărţi Iaşiul în mai multe zone, un manager peste toate zonele, un manager pe fiecare zonă, fiecare ar avea taskuri, deadline-uri, exact ca într-o multinaţională”, a mai propus Alex Bodea. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici