Alegerea viceprimarilor Capitalei, amânată. Explicaţia lui Nicuşor Dan

Alegerea viceprimarilor Capitalei nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei CGMB. Primarul general, Nicuşor Dan, precizează că încă există un litigiu în instanţă, astfel încât nu au fost validaţi toţi consilierii: „În prima secundă după soluţionarea definitivă vom avea alegerea viceprimarilor”.

1096 afișări
Imaginea articolului Alegerea viceprimarilor Capitalei, amânată. Explicaţia lui Nicuşor Dan

Alegerea viceprimarilor Capitalei, amânată. Explicaţia lui Nicuşor Dan

„Nu avem, în momentul de faţă, pe ordinea de zi, alegerea viceprimarilor. Codul Administrativ ne spune că nu putem să facem asta decât în momentul în care CGMB e în componenţa sa completă. E o chestiune logică, pentru că s-ar putea ca altfel viceprimarii să fie aleşi de prima tranşă de consilieri care să nu fie reprezentativi din punct de vedere politic, iar apoi nu vor putea fi schimbaţi decât cu o majoritate de două treimi”, spune, în prima şedinţă a CGMB, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El precizează că este în desfăşurare un litigiu la Judecătoria Sectorului 1.

„Din păcate nu s-a soluţionat până în momentul ăsta. În prima secundă după soluţionarea definitivă vom avea alegerea viceprimarilor”, conchide Dan.

Candidatul USR-PLUS pentru funcţia de viceprimar general, Vlad Voiculescu, a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban, spunând că a modificat Codul Administrativ „în mod abuziv, electoral interesat, prostesc şi iresponsabil", iar din această cauză este în situaţia în care nu îşi poate prelua funcţia, deşi au trecut aproape două luni de la alegerile locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici