ALEGERI LOCALE 2012 - Candidaţi la CJ Hunedoara: actualul şef, primarul Devei şi un deputat al minorităţilor

Preşedintele CJ Hunedoara Mircea Ioan Moloţ (USL) candidează pentru al treilea mandat, având patru contracandidaţi, între care primarul Devei Mircia Muntean (USP) şi deputatul minorităţilor Gheorghe Firczak, în timp ce la Primăria Deva sunt şase candidaţi, între care un fost prefect.

1100 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Candidaţi la CJ Hunedoara: actualul şef, primarul Devei şi un deputat al minorităţilor

Mircea Moloţ (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Preşedintele CJ Hunedoara Mircea Ioan Moloţ (USL) şi-a depus candidatura pentru al treilea mandat, principalul său contracandidat fiind primarul Devei, Mircia Muntean, care îşi încheie al patrulea mandat la conducerea Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ şi s-a înscris în lupta pentru şefia CJ Hunedoara din partea Uniunii Social Populare - formată în judeţul Hunedoara din PDL, UNPR şi PNŢCD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Ioan Moloţ şi Mircia Muntean s-au luptat, în anul 2010, pentru şefia PNL Hunedoara, câştigător fiind Mircea Moloţ, care l-a înlocuit atunci la şefia PNL pe Mircia Muntean, iar anul trecut l-a exclus din partid. Dat afară din PNL, Mircia Muntean s-a înscris în UNPR şi acum şi-a depus candidatura la şefia CJ Hunedoara din partea USP.

În vârstă de 48 de ani, Mircia Muntean este de profesie inginer şi se află la al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Deva. Toate cele patru mandate le-a câştigat în calitate de candidat PNL, partid al cărui lider local a fost până în urmă cu doi ani.

Mircea Ioan Moloţ are 62 ani, este profesor de matematică şi este membru PNL din anul 1996. În anul 2000 a ocupat funcţia de viceprimar al municipiului Deva. În 2004 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, mandat pe care l-a câştigat şi la alegerile locale din 2008.

În cursa pentru şefia CJ Hunedoara s-au înscris alţi trei candidaţi: deputatul minorităţilor Gheorghe Firczak, din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România, juristul Gheorghe Popescu din partea Partidului Poporului, iar din partea PPDD - Haralambie Vochiţoiu.

În cursa pentru Primăria Deva s-au înscris şase candidaţi, dintre care doi independenţi - jurnalistul Cornel Peonar, proprietarul unui ziar săptămânal, şi Florin Oancea, care până în 2003 a condus filiala Deva a PNL, iar în 2004 a fost ales viceprimar, funcţie deţinută până în 2010.

Fostul prefect şi apoi subprefect de Hunedoara Dorin Gligor şi-a depus candidatura din partea USP.

Dorin Gligor are 46 de ani, este preşedintele PDL şi este inginer de meserie. În martie 2009 a devenit subprefect al judeţului Hunedoara, iar după câteva luni a fost numit prefect. Funcţia de prefect a deţinut-o doar patru luni, ulterior redevenind subprefect. El a demisionat din funcţia de subprefect în luna martie, pentru a putea candida la şefia PDL Hunedoara.

Un alt candidat la Primăria Deva este Petru Mărginean, preşedinte al Salvital - asociaţia care coordonează activitatea SMURD în judeţul Hunedoara. Petru Mărginean (52 ani) este de profesie inginer constructor şi este licenţiat în ştiinţe politice şi administrative. Este lider al filialei judeţene Hunedoara a Partidului Conservator, de la înfiinţarea acestei formaţiuni politice, şi şi-a depus candidatura din partea USL. În perioada 2001-2003 a fost subprefect al judeţului Hunedoara, iar între anii 2004-2008 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Candidatul PRM la funcţia de primar al municipiului Deva este avocatul Mircea Nicolae Mincea, iar cel de-al şaselea candidat înscris în cursa pentru alegerile locale este Marian Muntean (PPDD), finanţatorul echipei de handbal Cetate Deva şi proprietarul unei firme de transport local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici