ALEGERI LOCALE 2012 - Preşedintele CJ Gorj candidează la un nou mandat. Contracandidat - Şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu (PSD), candidează pentru al treilea mandat, având şase contracandidaţi, între care liderul PDL senatorul Ion Ruşeţ şi şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Mihai Prunariu, care a intrat în politică în urmă cu o lună, în funcţia de lider al PPDD Gorj.

453 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Preşedintele CJ Gorj candidează la un nou mandat. Contracandidat - Şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal

Ion Călinoiu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ion Călinoiu este şeful Consiliului Judeţean Gorj din 1996, anterior el fiind, timp de două mandate, vicepreşedinte al instituţiei. În timpul mandatelor de preşedinte al CJ, Ion Călinoiu, a spus că a modernizat două drumuri judeţene cu fonduri europene. De asemenea, au fost modernizate secţii ale Spitalului Judeţean, unele aflate în stare avansată de degradare şi a fost lansat proiectul "Redescoperă Gorjul", realizat cu fonduri europene, pentru promovarea turistică a judeţului.

Senatorul Ion Ruşeţ a cerut recent deschiderea unei anchete pentru a se verifica modul în care Consiliul Judeţean Gorj a cheltuit circa un milion de lei pentru proiectul "Redescoperă Gorjul" în condiţiile în care pe 5.000 de insigne de promovare a judeţului au fost tipărite munţi şi peisaje din Germania.

Ruşeţ candidează pentru prima dată la şefia CJ Gorj, el fiind preşedinte al PDL Gorj din martie 2011. Senatorul mizează pe voturile alegătorilor, spunând că în cei 16 ani de când este condus de PSD, Gorjul nu a progresat, rămânând izolat economic şi social de restul ţării.

Pentru preşedinţia CJ Gorj candidează şi şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Mihai Prunariu, care este preşedinte interimar al PPDD de circa o lună, anterior acesta fiind pentru o perioadă membru al PNL, fără a fi însă activ.

Un fost subprefect PSD, Mariu Vlaicu Popa Eremia, candidează şi el la şefia CJ Gorj din partea UNPR. El este prim-vicepreşedinte al UNPR. În trecut, Vlaicu a fost consilier judeţean din partea PSD, partid în care a fost şef al Tineretului Social Democrat.

Candidatul PRM Gorj este prim-vicepreşedintele organizaţiei Gheorghe Bucălăete, promovat în urmă cu doi ani de Ion Călinoiu în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din Gorj.

De asemenea, mai candidează din partea Partidului Alianţa Socialistă preşedintele filialei judeţene Gheorghe Dudău, pensionar şi fost consilier judeţean la începutul anilor 2000, precum şi inginerul Pantelimon Lungu, din partea Uniunii Populare Social Creştine.

Ultimul candidat înscris în cursa electorală este şeful PNŢCD Gorj, avocatul Matei Catrinoiu, care şi-a depus dosarul la Biroul Electoral Judeţean aproape de expirarea termenului limită prevăzut de legislaţia electorală.

La Primăria Târgu Jiu au fost depuse zece candidaturi.

Actualul primar Florin Cârciumaru candidează pentru al patrulea mandat, din partea USL. El este cotat cu şansele cele mai mari, fiind şi preşedinte al PSD Gorj. Acesta conduce Primăria Târgu Jiu din anul 2000.

PDL îl susţine la primărie pe Eduard Berca, şef al filialei locale .

Candidatul UNPR este avocatul Gheorghe Ciobanu, fost membru al PNŢCD, PC şi PSD Gorj. Un alt jurist care şi-a depus candidatura este Sevastian Şerbănescu, din partea Partidului Poporului.

De asemenea, un alt avocat, Gheorghe Pecingină, candidează şi el din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu, în timp ce Partidul Alianţa Socialistă îl susţine pe inginerul Dan Bistreanu pentru o candidatură la Primăria Târgu Jiu.

Un pensionar, Constantin Lemnaru, fost consilier local timp de trei mandate, reprezintă PRM Gorj în lupta pentru Primăria Târgu Jiu, el prezentându-se singur la Biroul Electoral Municipal pentru a-şi depune candidatura.

În lupta pentru Primăria Târgu Jiu mai este şi Marcel Bălaşa, inginer, din partea Uniunii Populare Social Creştine, dar şi Constantin Ştefan, tot inginer, care candidează ca membru al Partidului Naţional Democrat Creştin, precum şi Alexandra Beldean, o pensionară, susţinută de PNŢCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici