ALEGERI LOCALE 2012 - Sf. Gheorghe: Primarul Antal candidează pentru un nou mandat, alături de lideri locali de partide

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, candidează pentru un nou mandat, el având patru contracandidaţi, printre care liderii locali ai PCM, PNL şi PDL, în timp ce în cursa pentru şefia CJ Covasna s-au înscris opt candidaţi, între care actualul şef, un inginer, doi jurişti şi un şef de gară.

220 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Sf. Gheorghe: Primarul Antal candidează pentru un nou mandat, alături de lideri locali de partide

ALEGERI LOCALE 2012 - Sf. Gheorghe: Primarul Antal candidează pentru un nou mandat, alături de lideri locali de partide (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax foto)

La Primăria Sfântu Gheorghe, alături de actualul primar Antal Arpad, care în urmă cu patru ani a câştigat alegerile cu peste 55 % din voturi, în turul al doilea, s-a înscris şi actualul viceprimar Balint Iosif. El este de profesie inginer şi candidează din partea Partidului Civic Maghiar.

În cursa pentru primărie s-a înscris şi liderul local al PNL, consilierul Mădălin Guruianu.

Codruţ Opaiţ, de profesie inginer, este candidatul Asociaţiei Civice pentru Comunitate (PDL – Partida Romilor). Opaiţ ocupă şi funcţia de preşedinte al PDL Sfântu Gheorghe.

Din partea PRM va candida, pentru funcţia de primar, vicepreşedintele organizaţiei municipale, profesorul Vasile Voiculescu. Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a decis ca la Sfântu Gheorghe să-l susţină la alegerile locale pe candidatul UDMR.

La Consiliul Judeţean Covasna, actual preşedinte, Tamas Sandor, lider judeţean al UDMR, care candidează pentru al doilea mandat, va avea şapte contracandidaţi.

Astfel, actualul preşedinte Tamas Sandor îi va avea printre principalii contracandidaţi pe Kulcsar Terza Jozsef, de profesie jurist, care este preşedinte al PCM Covasna, profesorul Nemes Elod, lider al PPMT Covasna, şi Marius Obreja, de profesie inginer. El conduce filiala judeţeană a PNL, fiind susţinut şi de PSD.

Ceilalţi candidaţi sunt inginerul Gheorghe Neagovici, din partea Alianţei Civice pentru Comunitate, Gică Agrigoroaie, jurist, care este lider al PRM Covasna, juristul Balassy Andras (Partidul Verde) şi Vasile Ciornobreve. Acesta din urmă este şef de gară şi candidează din partea PP-DD.

Actualul preşedinte al CJ Covasna, Tamas Sandor, în vârstă de 46 de ani, de profesie avocat, a fost, în perioada 1996-2008, deputat UDMR.

La alegerile locale din 2008, Tamas a obţinut 46,2% din voturi, iar principalul său contracandidat, Kovacs Istvan (PCM) - 27,7%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici