Alegerile parlamentare din Republica Moldova. Momentul crucial pentru viitorul ţării

  • Moldovenii sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a alege Parlamentul.
  • Dodon şi Voronin s-au aliat contra Maiei Sandu.
  • Iulian Chifu: „Miza este enormă pentru simplul motiv că în momentul de faţă Republica Moldova îşi alege, de fapt, existenţa mai departe.
1312 afișări

Republica Moldova îşi alege duminică Parlamentul, dizolvat în luna aprilie. După ce în toamnă au ales un preşedinte pro-european, pe Maia Sandu, moldovenii vor decide acum dacă partidul ei, Partidul Acţiune şi Solidaritate va avea majoritate în Parlament.

Contracandidaţi, foştii preşedinţi Igor Dodon şi Vladimir Voronin, s-au aliat în Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor.

În sondaje, partidul Maiei Sandu conduce, dar diferenţele merg de la câteva procente până la câteva sutimi.

Iulian Chifu spune că alegerile sunt cruciale pentru viitorul Moldovei:

„Miza este enormă pentru simplul motiv că în momentul de faţă Republica Moldova îşi alege, de fapt, existenţa mai departe. Şi o spun, nu atât din orientarea pe care o vor alege – Occident sau pro Rusia – şi pentru faptul că singura şansă ca stat a Republicii Moldova de a putea să supravieţuiescă perioadei post-pandemice este ca partidul pro prezidenţial să câştige majoritatea, să dea un Guvern şi să treacă la reformele necesare, pentru că toate finanţările europene, toate finanţările româneşti, toată finanţarea pe linia FNI-ului sunt blocate în momentul de faţă, din cauza lipsei capacităţii de reformă şi a voinţei de reformă a guvernelor anterioare. Opţiunea alternativă, pro-rusă îi duce la un drum închis. Un drum închis pentru simplul motiv că Rusia nu are resurse, maximul care a reuşit era să propună un împrumut, dar un împrumut cvasi-privat în care câştiga Rusia, de fapt, ca efect al împrumutării banilor, sume foarte mari, puse pe seama populaţiei. Nu are resurse de unde să susţină relansarea Republicii Moldova”, a declarat Iulian Chifu.

De ce nu vrea Putin să renunţe la influenţa în Republica Moldova afli la emisiunea INSecuritate, unde Bogdan Nicolae îl are invitat pe profesorul Iulian Chifu. Vezi totul la ora 21 aici, pe Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici