Alianţa pentru Agricultură: Nu mai există motive pentru continuarea protestului fermierilor

Apreciem că, în acest moment, nu mai există motive pentru continuarea protestului spontan al fermierilor, susţin, luni seara, reprezentanţii Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare (AAC), care au participat la o întâlnire cu ministrul Agriculturii.

711 afișări
Imaginea articolului Alianţa pentru Agricultură: Nu mai există motive pentru continuarea protestului fermierilor

Alianţa pentru Agricultură: Nu mai există motive pentru continuarea protestului fermierilor

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC), structură formată din Federaţia Naţională PRO AGRO, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal - UNCSV şi Asociaţia Forţa Fermierilor – AFF, salută semnarea acordului dintre mediul asociativ agricol şi ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Reprezentaţii organizaţiilor membre în AAC apreciază că această listă de măsuri, cu termene asumate, reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor fermierilor.

„Cred că atitudinea cea mai pragmatică şi corectă, în acest moment, este să vedem dacă problemele transmise şi discutate vor fi rezolvate în termenele asumate de ministrul Barbu. Noi avem încrederea, după întâlnirea de la MADR, că măsurile asumate în document vor fi implementate la data convenită. Unele dintre ele necesită discuţii în grupuri de lucru al căror calendar ne dorim să fie anunţat mâine şi să primim invitaţii. Apreciem că, în acest moment, nu mai există motive pentru continuarea protestului spontan al fermierilor. Evident, dacă problemele nu vor fi rezolvate in termenele asumate, atunci vom putea vorbi despre continuarea acţiunilor de protest”, a spus Marius Micu, reprezentant AAC.

AAC a negociat acest document pe baza propriei liste de propuneri, asumate de asociaţiile membre şi în care se regăsesc şi o serie dintre revendicările fermierilor din stradă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici