Alianţa USR-PLUS cere CNA amendarea emisiunii de la TVR unde au fost invitaţi Liviu Dragnea şi Petre Daea

Alianţa USR-PLUS a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să analizeze cum a făcut TVR promovare electorală, într-o emisiune în care au apărut preşedintele PSD Liviu Dragnea şi ministrul Agriculturii Petre Daea.

1322 afișări
Imaginea articolului Alianţa USR-PLUS cere CNA amendarea emisiunii de la TVR unde au fost invitaţi Liviu Dragnea şi Petre Daea

Alianţa USR-PLUS cere CNA amendarea emisiunii de la TVR unde au fost invitaţi Liviu Dragnea şi Petre Daea

„În solicitarea transmisă CNA, preşdinţii celor două partide, Dan Barna şi Dacian Cioloş solicită: 1. Sancționarea TVR 1 în concordanță cu dispozițiile Legii audiovizualului și a Deciziei nr. 308/2019 a Consiliului Național a Audiovizualului; 2. Obligarea TVR 1 să organizeze pe perioada campaniei electorale, în același interval orar și în cadrul aceleiași emisiuni, a unui interviu în care Alianța 2020 USR PLUS să beneficieze de același spațiu pentru promovarea propriului program electoral”, au transmis reprezentanţii Alianţei, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

În solicitarea Alianţei 2020 USR PLUS se arată că „printr-o astfel de abordare, TVR 1 a transformat emisiunea ”Viața Satului” într-un program de promovare electorală pentru Partidul Social Democrat, cu încălcarea dispozițiilor Legii audiovizulului nr. 504 din 11 iulie 2002, precum și a Deciziei nr. 308/2019 a Consiliului Național a Audiovizualului”.

Pe de altă parte, sursa citată atrage atenţia „asupra faptului că în luna noiembrie 2016, același post, respectiv TVR 1, a înregistrat un interviu cu Dacian Cioloș, la acel moment prim-ministru al României, fără ca acesta să fie competitor electoral, refuzând însă ulterior difuzarea acestuia. Drept motiv, TVR 1 a invocat necesitatea de «evitare a oricăror interpretări în campania electorală»”.

Şi prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a scris, luni, pe Facebook, că partidul din care face parte solicită CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze "cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală" în emisiunea ”Viaţa Satului”, difuzată, duminică, la postul public de televiziune. Ea a susţinut că CNA prevede afişarea unui marcaj specific cu textul „promovare electorală”, însă în emisiunea de duminică acesta a lipsit.

În acest caz, TVR poate primi amendă „de zeci de mii de lei”, notează liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici