Alina Gorghiu: În acest moment referendumul pe justiţie ar fi ineficient din perspectiva efectelor imediat

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că cererea USR şi PLUS către preşedintele Klaus Iohannis de a declanşa un referendum pe justiţie nu ar rezolva punctual situaţia Laurei Codruţa Kovesi.

185 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: În acest moment referendumul pe justiţie ar fi ineficient din perspectiva efectelor imediat

Alina Gorghiu: În acest moment referendumul pe justiţie ar fi ineficient din perspectiva efectelor imediat

"În momentul acesta un referendum nu rezolvă situaţia punctuală legată de dosarul nou al doamnei Kovesi şi în niciun caz nu va rezolva situaţia din justiţie. Un referendum se organizează în general atunci când vrei să dai o direcţie într-un domeniu, evident că este atributul preşedintelui, eu vă spun punctul meu de vedere că în acest moment referendumul pe justiţie ar fi ineficient din punct de vedere al efectelor imediate. Evident că o eventuală organizare a unui referendum pe justiţie rămâne o temă care poate fi pusă oricând în aplicare la solicitarea preşedintelui României", a afirmat Alina Gorghiu, joi la Parlament.

Aceasta a adăugat faptul că mesajul transmis de către USR şi Cioloş face rău României prin prezenţa unui alt candidat de drepta la prezidenţiale.

„Ne trebuie demersuri concertate, avem nevoie de opoziţie parlamentară foarte puternică, avem nevoie de o coagulare a forţelor de dreapta astfel încât mesajele noastre să fie unele care se suprapun, avem nevoie categoric de o conservare a mandatului preşedintelui Klaus Iohannis şi aici fac încă un apel la USR şi la Cioloş să înţeleagă că mesajul <Avem un alt candidat de dreapta in afara de Klaus Iohannis> face rau Romaniei, nu PNL, nu lui Klaus Iohannis, motiv pentru care cred că astăzi va trebui să stam spate în spate, a completat Gorghiu.

Conform acesteia faptul că au fost respinse cele două iniţiative legislative ale PNL, "tot fără penali în funcţii publice", înseamnă în sine un semnal.

„Semnalul cred că este dat de noi toţi şi faptul că împreună am reuşit să promovăm acest proiect iniţiat de domniile lor, cel cu fără penali în funcţii, dar vă aduc aminte că de doi ani de zile avem cele două iniţiative legislative noi de la PNL, tot fără penali în Parlament, fără penali în administraţia publică, fără penali la candidaţi la Preşedinţia României, respinse aceste proiecte de majoritatea parlamentară, înseamnă în sine un semnal. Preşedintele României cred că nu a ratat ocazie în care să se afişeze public în care să nu fi dat acelaşi semnal şi anume că nu avem nevoie de persoane corupte sau persoane condamnate în funcţii publice, că avem nevoie de întărirea statului de drept, că nu avem nevoie de acest sentiment general în societatea românească, că toate modificările legislative sunt făcute interesat în ajutarea domnului Dragnea şi a celor din PSD-ALDE, deci sunt semnale venite din societate exprimate public de PNL, de preşedinte, de restul opoziţiei.

Evident că un referendum poate constitui un semnal pe care societatea românească îl va da şi poate ajuta ca presiune pe viitor asupra celor care guvernează să nu mai calce strâmb. Vă întreb: la cum cunoaşteţi dumneavoastră PSD-ALDE, la cum ştiţi că guvernează, la cum îl ştiţi pe domnul Toader şi pe domnul Dragnea, credeţi că astăzi un referendum i-ar speria în vreun fel? Nu i-au speriat pe dânşii protestele, nu i-au speriat pe dânşii toate demersurile pe care le-am făcut, eu nu cred, repet, că astăzi, un referendum, care de altfel este util ca semnal într-un viitor, astăzi ar rezolva integral situaţia”, a mai precizat Gorghiu.

Liderul USR, Dan Barna, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să declanşeze organizarea referendumului pe Justiţie, în contextul în care fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată ca suspect la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.că este suspect într-un dosar în care i se aduc acuzaţii de abuz în serviciu.

Procurorul de caz, Adina Florea, a declarat, joi, că dosarul a fost deschis în urma unei sesizări din decembrie 2018 a lui Sebastian Ghiţă, iar speţa este tratată ca oricare alta, fără a fi analizată cu dublă măsură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici