Ambasada Germaniei: Guvernul a trecut peste îndoielile majore ale preşedintelui şi ale justiţiei

Ambasada Germaniei la Bucureşti a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că prin adoptarea ordonanţei de urgenţă Guvernul a trecut peste îndoielile majore ale preşedintelui, justiţiei şi a unei largi părţi a populaţiei.

1186 afișări
Imaginea articolului Ambasada Germaniei: Guvernul a trecut peste îndoielile majore ale preşedintelui şi ale justiţiei

Ambasada Germaniei: Guvernul a trecut peste îndoielile majore ale preşedintelui şi ale justiţiei

''În noaptea trecută, guvernul României a emis două ordonanţe de urgenţă pe care le cunoaştem în linii mari şi care aduc modificări Codului penal, precum şi amnistii penale. Este foarte evident că prin intermediul acestor decizii, guvernul României a trecut peste îndoielile majore ale preşedintelui României, ale justiţiei şi ale unei largi părţi a populaţiei. Urmărim cu o oarecare îngrijorare aceste evoluţii. Pentru că şi o mare parte a societăţii civile din România îşi exprimase, deja, foarte clar, îngrijorările cu privire la deciziile luate şi la subiectul despre care este vorba'', se arată în comunicatul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Ambasada Germaniei face referire şi la declaraţiile reprezentanţilor Comisiei Europene pe aceeaşi temă.

''În acest context, Comisia Europeană a făcut deja în dimineaţa zilei de astăzi o declaraţie critică prin vicepreşedintele în funcţie, Timmermans, şi prin preşedintele Jean-Claude Juncker. Cred că putem afirma că aceste decizii nu reprezintă în niciun caz un semnal bun şi corect, şi având în vedere unele decizii iminente, la nivelul Uniunii Europene, ce privesc România. Din acest considerent, ne dorim răspunsuri clare din partea Guvernului legat de viziunea acestuia cu privire la continuarea luptei ferme împotriva corupţiei şi la întărirea statului de drept, în aceste condiţii-cadru legale schimbate'', se mai precizează în comunicat.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici