Raluca Turcan: Am depus în Birourile permanente reunite solicitarea pentru revocarea Avocatului Poporului /PNL va discuta cu parlamentari UDMR, ALDE şi PSD

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că PNL a depus în Birourile permanente reunite solicitarea pentru revocarea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, afirmând că acesta a preferat să se comporte ca o instituţie în subordinea PSD.

1665 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Am depus în Birourile permanente reunite solicitarea pentru revocarea Avocatului Poporului /PNL va discuta cu parlamentari UDMR, ALDE şi PSD

Raluca Turcan: Am depus în Birourile permanente reunite solicitarea pentru revocarea Avocatului Poporului /PNL va discuta cu parlamentari UDMR, ALDE şi PSD (Imagine: Alexandrea Pandrea / Mediafax Arhiva Foto)

''Am depus solicitare oficială în Birourile reunite de revoare a Avocatului Poporului pentru încălcarea legii pentru faptul că nu respectă normele prin care această instituţie trebuie să sprijine cetăţenii în raport cu instituţiile statului. Avocatul Poporului a preferat să se comporte precum o instituţie în subordinea PSD şi au fost nenumărate cazuri în care cetăţenii nu s-au regăsit în demersurile instituţiei Avocatului Poporului'', a spus Turcan, solicitată să precizeze în ce stadiu se află demersul de revocare a Avocatului Poporului anunţat de PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după discuţia cu Victor Ciorbea, că Avocatul Poporului poate sesiza CCR chiar dacă unele articole din ordonanţa de urgenţă nu au intrat în vigoare şi speră că acest demers îl va face zilele următoare. După întâlnire, Victor Ciorbea a spus la rândul său că va analiza situaţia. "Dacă există decizii ale CCR care fac execepţie de la această prevedere legală, le analizăm şi vedem ce se poate face", a spus Avocatul Poporului.

Avocatul poporului este numit în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului pe o durată de 5 ani. Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi
a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

Raluca Turcan: PNL va discuta cu parlamentari UDMR, ALDE şi PSD pentru susţinerea moţiunii de cenzură

PNL va discuta cu parlamentari UDMR şi ''oameni de bună-credinţă'' din ALDE şi PSD în vederea susţinerii moţiunii de cenzură, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmând că Guvernul şi majoritatea parlamentară au dat legi pentru ei.

''Evident că vom discuta nu doar cu cei de la UDMR, vom discuta şi cu colegi de la PSD, din ALDE, oameni de bună credinţă, oameni care vor un regim egal al oamenilor politici cu cetăţenii simpli din această ţară şi, de asemenea, parlamentari care nu doresc salvarea corupţilor prin legi date în Parlament pentru ei'', a afirmat Turcan, întrebată dacă va purta discuţii cu UDMR în vederea susţinerii moţiunii de cenzură.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că UDMR nu este de acord ca cele două Coduri, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, să fie modificate prin OUG.

''Demersul Guvernului de a da OUG pe cele două Coduri este o greşeală şi nu este bine, nu suntem de acord ca cele două Coduri, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, să fie modificate prin OUG. Culmea situaţiei este că în mai puţin de un an de trei ori au fost modificate Codurile prin OUG, de două ori Guvernul Cioloş anul trecut în luna mai, iar acum acest Guvern vine şi modifică tot prin OUG. Nu este acceptabilă această modalitate de a da OUG de trei ori într-un an, arată o neseriozitate. De câte ori Codurile au fost modificate prin ordonanţe, prin asumarea răspunderii, prin orice altă modalitate ocolind Parlamentul, de fiecare dată, ulterior, s-a dovedit a fi o greşeală. Nu ştiu de ce nu învaţă din greşelile trecutului. (...) Oricum, se vede mult amatorism în ceea ce face acest Guvern în aceste zile, parcă nu au mai guvernat niciodată, parcă acum au început'', a spus Kelemen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici