Ambasada SUA la Bucureşti îl CRITICĂ pe Vâlcov pentru asocierea însemnelor FDGR cu cele naziste

Ambasada SUA în România se alătură ambasadei Germaniei la Bucureşti, care a condamnat orice formă de discriminare faţă de minoritatea germană, după postarea lui Darius Vâlcov, consilierului premierului, în care asocia însemnele Forumului Democrat al Germanilor din România cu svastica nazistă.

715 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA la Bucureşti îl CRITICĂ pe Vâlcov pentru asocierea însemnelor FDGR cu cele naziste

Ambasada SUA la Bucureşti îl CRITICĂ pe Vâlcov pentru asocierea însemnelor FDGR cu cele naziste

"Ambasada SUA împărtăşeşte îngrijorările exprimate de Ambasada Germaniei în declaraţia din 5 septembrie", arată ambasada Statelor Unite la Bucureşti, într-o postare vineri pe Facebook.

Miercuri, ambasada Germaniei în România a transmis un mesaj în care a condamnat ferm ”orice formă de discriminare, defăimare sau duşmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România”, precizând că "acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare".

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut, duminică, un filmuleţ în care FDGR este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler. Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă demiterea lui Vâlcov. Grupul minorităţilor naţionale mai solicită "dezavuarea publică a atacurilor prin care Forumului Democrat al Germanilor din România este etichetat ca organizaţie fascistă, având ca însmn svastica". Scrisoarea este semnată de liderul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca "în virtutea faptului că sunt un susţinător al organizaţiilor evreieşti, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici