Ambasada SUA: Vom colabora strâns cu Guvernul interimar Predoiu şi cu noul Cabinet, când va fi numit

Ambasada SUA la Bucureşti a precizat, luni, răspunzând unei solicitări MEDIAFAX, că Statele Unite vor continua să colaboreze strâns cu guvernul interimar condus de Cătălin Predoiu şi cu noul Cabinet, din momentul în care va fi numit, pentru consolidarea relaţiei cu România.

282 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA: Vom colabora strâns cu Guvernul interimar Predoiu şi cu noul Cabinet, când va fi numit

Ambasada SUA: Vom colabora strâns cu Guvernul interimar Predoiu şi cu noul Cabinet, când va fi numit (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"România şi Statele Unite ale Americii au relaţii bilaterale excelente. SUA vor continua să colaboreze strâns cu guvernul interimar condus de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi cu noul Cabinet, din momentul în care noul Cabinet va fi numit, pentru a păstra şi consolida relaţia cu România", a precizat, luni, Biroul de presă al ambasadei SUA, la solicitarea MEDIAFAX.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului. Preşedintele Traian Băsescu a luat act, luni, de demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru şi a semnat decretul de numire a lui Cătălin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului guvern.

Comisia Europeană a luat notă de demisia Guvernului Boc şi îşi exprimă "toată încrederea că un nou guvern va fi numit în cel mai scurt timp, în conformitate cu prevederile constituţionale", potrivit unui răspuns transmis de serviciul de presă al Executivului comunitar, la solicitarea MEDIAFAX.

Orice nou guvern, înainte sau după alegeri, va continua să aplice reformele convenite în cadrul acordului cu instituţiile financiare internaţionale, a declarat, duminică, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici