Ambasadorul britanic: Raportul pe MCV, o veste bună pentru investitorii britanici şi pentru România

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, apreciază că raportul CE privind MCV de săptămâna aceasta este o veste bună pentru investitorii britanici şi pentru România, deoarece reformele continuă şi " ţara devine tot mai competitivă ".

339 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic: Raportul pe MCV, o veste bună pentru investitorii britanici şi pentru România

Martin Harris (Imagini: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El consideră că raportul publicat în această săptămână constituie "o veste bună pentru companiile britanice din România".

"Este o veste bună pentru România că reformele continuă şi că ţara devine tot mai competitivă în ceea ce priveşte eficienţa instituţiilor sale publice şi ca destinaţie a investiţiilor străine", a mai scris Harris.

El a amintit că Marea Britanie oferă sprijin tuturor instituţiilor din România pentru a îndeplini obiectivele impuse în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Merită subliniat de ce este important pentru România şi pentru relaţia sa cu Marea Britanie acest raport. Pentru investitorii străini sunt puţine lucruri mai importante decât încrederea că disputele privind contractele vor fi rezolvate într-o manieră rapidă şi predictibilă de către instanţe. Sau că orice contracte publice vor fi atribuite în mod transparent, fără conflicte de interese. Şi este esenţial pentru cooperarea noastră bilaterală cu România în ceea ce priveşte aplicarea regulilor statului de drept ca bunurile rezultate în urma comiterii unei infracţiuni într-un stat membur să poată fi confiscate într-un alt stat membru", a scris Harris.

"România a obţinut un scor în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei în ultimul raport al CE. În mod meritat. Ultimele luni au constituit nişte importanţi paşi înainte. Verdicte au fost pronunţate în cazurile de corupţie la nivel înalt. Codul Civil este în vigoare şi funcţionează. Noi reguli au fost adoptate pentru numirea judecătorilor la Înalta Curte. În Parlament există o nouă legislaţie reglementând confiscarea averilor şi care sper să fie adoptată în curând", a mai scris ambasadorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici