Ambasadorul britanic: Vestea implicării României în operaţiunile NATO privind Libia este binevenită

Aambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a scris, miercuri, într-o postare pe blog, că decizia României de a contribui la operaţiunile NATO de instituire a unui embargo privind traficul de arme către Libia este "o veste foarte binevenită".

59 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul britanic: Vestea implicării României în operaţiunile NATO privind Libia este binevenită

Ambasadorul britanic: Vestea implicării României în operaţiunile NATO privind Libia este binevenită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Decizia României adoptată ieri (marţi - n.r.) de a contribui la operaţiunile NATO de instituire a unui embargo privind traficul de arme către Libia este o veste foarte binevenită", a scris ambasadorul britanic într-o postare pe blogul său.

El a reamintit cooperarea dintre forţele româneşti şi britanice din Afganistan.

"România este unul dintre aliaţii noştri constanţi în NATO. Forţele româneşti şi britanice luptă împreună în sudul Afganistanului. Acum vom acţiona din nou împreună pentru implementarea rezoluţiilor ONU privind Libia", a scris el.

Ambasadorul a reamintit că "NATO este implicat într-o operaţiune de protejare a populaţiei civile din Libia împotriva regimului Kadhafi" şi că "această acţiune este necesară, legală şi corectă".

"Este nevoie să prevenim folosirea forţei de către Kadhafi împotriva propriului popor. Este o operaţiune legală deoarece are aprobarea Consiliului de Securitate al ONU. Şi este corectă deoarece nu putem sta deoparte în timp ce Kadhafi îşi ucide propriul popor", a apreciat Martin Harris.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că CSAT a hotărât că România va participa la aplicarea embargoului legat de situaţia din Libia cu fregata Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, adică în total cu 207 militari. Costul participării se ridică la 4,5 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici