Ambasadorul Rusiei la Chişinău, convocat de urgenţă să dea explicaţii. Trei rachete au tranzitat spaţiul aerian al Republicii Moldova

Şeful diplomaţiei R. Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgenţă a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, pentru a solicita explicaţii părţii ruse în legătură cu lansarea a trei rachete de croazieră care au tranzitat spaţiul aerian al Republicii Moldova.

959 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei la Chişinău, convocat de urgenţă să dea explicaţii. Trei rachete au tranzitat spaţiul aerian al Republicii Moldova

„Şeful diplomaţiei Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgenţă a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, pentru a solicita explicaţii părţii ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră şi care au tranzitat teritoriul ţării noastre în regiunea satului Cobasna şi a municipiului Soroca”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău.

Republica Moldova consideră acest incident drept unul „extrem de grav şi regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare”.

„Încălcarea spaţiului nostru aerian naţional este complet inacceptabilă. Bombardarea ţării vecine trebuie oprită imediat”, potrivit comunicatului de presă.

Ministerul moldovean al Apărării a anunţat că trei rachete ruseşti au încălcat spaţiul aerian al ţării. „Ţintele reprezentau un pericol pentru infrastructura Republicii Moldova şi, în special, pentru aeronavele civile care survolau spaţiul aerian al ţării”, potrivit army.md.

Opt civili au fost ucişi şi 24 răniţi în urma loviturilor cu rachete din această dimineaţă de la Kiev, a declarat un consilier al ministrului ucrainean de interne. Loviturile arată că Rusia "încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa pământului", afirmă preşedintele Volodimir Zelenski.

Mai multe victime au fost înregistrate în această dimineaţă în Kiev, capitala ucraineană, în urma "mai multor explozii", au anunţat serviciile de urgenţă din regiune. Alte oraşe atacate cu rachete sunt Dnipro, Zaporojie, Lviv şi Ternopil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici