Ambasadorul Slovaciei: Nu vedem motive ca modelul Kosovo să fie aplicat în România

Ambasadorul Republicii Slovace în România, Dagmar Repcekova, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Arad, că nu vede motive pentru care modelul Kosovo să fie aplicat în România, afirmând că Transilvania “nu are un trecut atât de sângeros ca şi Kosovo”.

6 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Slovaciei: Nu vedem motive ca modelul Kosovo să fie aplicat în România

Ambasadorul Slovaciei: Nu vedem motive ca modelul Kosovo să fie aplicat în România

Dagmar Repcekova a declarat că eventualele “revendicări de moment” ale unor lideri politici maghiari trebuie să se rezume la o autonomie culturală.

“Nu văd motive ca modelul Kosovo să fie aplicat pe teritoriul României. Cred că aceste strădanii ale unor lideri politici maghiari trebuie să se rezume la autonomia culturală. Restul, sunt doar jocuri politice”, a afirmat Dagmar Repcekova.

Ambsadaroul Slovaciei a mai spus că, în ţara sa, comunitatea maghiară nu a cerut niciodată autonomia teritorială şi că nici după momentul Kosovo nu se aşteaptă la o astfel de poziţie a etnicilor.

Dagmar Repcekova a fost în Arad penrtru a vizita cea mai mare comunitate de slovaci din România, existentă la Nădlac.

Parlamentul de la Priştina a declarat, duminică, independenţa provinciei Kosovo faţă de Serbia, provocând nemulţumirera Belgradului, dar şi a Rusiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici