Amendamentele lui Dragnea pentru REDUCEREA bugetului SRI cu 295 milioane lei, adoptate. Suma, alocată pentru Vitamina D, Panorama, Diabetul juvenil şi Markeri tumorali

Parlamentul a votat, joi seara, diminuarea bugetului SRI cu 295 milioane de lei, banii fiind alocaţi Ministerul Sănătăţii. Parlamentarii au adoptat astfel cele două amendamente ale lui Liviu Dragnea care iniţial au fost respinse în şedinţa comisiei de Buget Finanţe. Programul Vitamina D, Panorama, Diabetul juvenil şi Markeri tumorali vor fi finanţate din banii SRI şi SPP. Pentru Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate a fost alocată la Ministerul Sănătăţii suma totală de 230 milioane lei, din bugetele tăiate de la trei servicii, dintre care 150 milioane lei de la SRI.

2170 afișări
Imaginea articolului Amendamentele lui Dragnea pentru REDUCEREA bugetului SRI cu 295 milioane lei, adoptate. Suma, alocată pentru Vitamina D, Panorama, Diabetul juvenil şi Markeri tumorali

Parlamentul a votat REDUCEREA bugetului SRI cu 295 milioane lei. Suma, alocată programului Vitamina D

„Se diminuează bugetul SRI, anexa 3/31 cu suma de 295 mii lei credite bugetare şi credite de angajament de la capitolul 61.01 ordine publică şi siguranţa naţională, titlul 10 cheltuieli de personal. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe de la bugetul SRI”, prevede amendamentul adoptat, de Parlament, la capitolul Sursă de finanţare.

Au fost exprimate 213 „pentru”, 115 „împotrivă”, iar doi parlamentari nu şi-au exprimat votul.

Anterior, plenul reunit adoptase un amendament care prevedea suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 295 milioane lei pentru programe de sănătate, însă la sursă de finanţare era trecut şi Ministerul Finanţelor. Cu toate acestea, întreaga sumă de 295 milioane lei va fi alocată către MS din banii tăiaţi de la bugetul SRI.

„Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii la capitolul 66.01 „Sănătate”, titlul 20 „Bunuri şi servicii” cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, pentru următoarele programe de sănătate: Vitamina D, Panorama şi Teste markeri tumorali. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Ministerului Sănătăţii”, prevede amendamentul admis, joi, de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

De asemenea, bugetul SIE a fost redus cu 30 de milioane lei, cel al SPP cu 50 de milioane lei şi cel al SRI cu alte 150 milioane de lei. Sumele tăiate din bugetele Serviciilor vor fi alocate Ministerului Sănătăţii, sumat totală fiind de 230 milioane de lei, bani pentru suplimentarea subvenţiei de echilibrare către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

„Se diminuează bugetul Serviciului de Informaţii Externe, Anexa 03/32, cu suma de 30.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, de la capitolul 61.01 „Ordine publică şi siguranţă naţională”, din care 20.000 mii lei de la titlul 10 „Cheltuieli de personal” şi 10.000 mii lei de la titlul 20 „Bunuri şi servicii”. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Serviciului de Informaţii Externe”, prevede amendamentul adoptat de Parlament, şi respins iniţial de comisiile parlamentare de specialitate, la capitolul sursa de finanţare.

„Anexa 03/31, cu suma de 150.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, astfel: - de la capitolul 61.01 „Ordinea publică şi siguranţa naţională”, suma de 140.000 mii lei din care: 75.000 mii lei de la titlul 10 „Cheltuieli de personal”, 40.000 mii lei de la titlul 20 „Bunuri şi servicii”, 10.000 mii lei de la titlul 51 „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” şi 15.000 mii lei de la titlul 71 „Active nefinanciare”, conform sursei citate.

„Se diminuează bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază, Anexa 03/33, cu sumă de 50.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, , de la capitolul 61.01 -Ordine publică şi siguranţă nationala-, din care 40.000 mii lei de la titlul 10 -Cheltuieli de personal-, 5.000 mii lei de la titlul 20 -Bunuri şi servicii- şi 5.000 mii lei de la titlul 71 - Active nefinanciare -. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază”, mai arată sursa menţionată.

Parlamentarii dezbat şi votează, joi în plen reunit, pe amendamente bugetul de stat, urmând ca în şedinţa comună a celor două Camere să fie dat votul final asupra proiectului de buget pentru 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici