ANALIZĂ: Păreri împărţite în PSD privind excluderea lui Hrebenciuc şi Şova, dar neasumate oficial

Liderii PSD au opinii pro şi contra aplicării sancţiunii de excludere din partid pentru Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, care au discutat despre succesiune în partid, unii considerând că cei doi trebui excluşi imediat, alţii arătând că măsura nu se susţine, întrucât discuţia nu a fost publică.

1140 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Păreri împărţite în PSD privind excluderea lui Hrebenciuc şi Şova, dar neasumate oficial

ANALIZĂ: Păreri împărţite în PSD privind excluderea lui Hrebenciuc şi Şova, dar neasumate oficial (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Toate aceste opinii au însă un numitor comun: nimeni din PSD nu este dispus să şi le asume oficial, nici după ce stenogramele discuţiilor Şova - Hrebenciuc au devenit publice şi cu atât mai puţin după ce Sebastian Ghiță, un apropiat al lui Victor Ponta, a cerut explicit suspendarea celor doi din partid.

Contactat de MEDIAFAX, unul dintre liderii din teritoriu ai PSD a afirmat că Hrebenciuc şi Şova trebuie excluşi din partid imediat.

"Dacă eram Ponta, îi dădeam afară şi pe Hrebenciuc şi pe Şova în secunda doi. Trebuie pusă în aplicare decizia CExN şi a BPN de la Orăştie, unde am votat toţi că acei care vor discuta despre succesiune vor fi sancţionaţi cu excluderea din partid. Pe asta trebuie bătut monedă acum", a spus social-democratul.

Un alt lider din teritoriu a apreciat că discuţiile dintre Hrebenciuc şi Şova nu sunt de natură să conducă la excluderea celor doi.

"Nu sunt de acord cu excluderea. Am lucrat opt ani cu Hrebenciuc, îl cunosc pe Dan. Am votat la CExN pentru excluderea celor care discută despre succesiune, dar acum, dacă doi oameni sau doi primari, vorbesc cum să se susţină unul pe altul, ce le facem, îi dăm afară?", a spus social-democratul.

Un lider de la centru contactat de MEDIAFAX a declarat şi el că Hrebenciuc şi Şova nu trebuie sancţionaţi.

"Excluderea ar avea sens dacă discuţiile pe care le-au avut despre succesiune ar fi fost publice", a argumentat el.

Liderul social-democrat a arătat că atenţia trebuie îndreptată către mesajul dat de Sebastian Ghiţă, omul care se ocupă de campania lui Ponta şi care a cerut ca cei doi să se autosuspende din PSD.

"Atenţia trebuie îndreptată spre mesajul dat de Ghiţă, care este omul care îi face campania lui Ponta. Dacă el, care măsoară în sondaje, a dat acest mesaj, înseamnă că efectul este unul electoral în ceea ce îl priveşte pe Ponta. E clar că, prin acest mesaj, se doreşte o departajare a campaniei de această problemă în Justiţie", a explicat liderul PSD.

El a arătat că priveşte cumulat cele două dosare ale lui Hrebenciuc, precizând că primul, referitor la retrocedările ilegale, are impact asupra bazei de partid, în timp ce al doilea, referitor la negocierile pe legea graţierii şi amnistierii, afectează electoratul mai elevat.

Un alt lider PSD de la centru nu vede deloc cu ochi buni luarea vreunei măsuri în acest caz.

"Unde am ajuns? Doi oameni vorbesc că se susţin şi asta se numeşte trafic de influenţă? Păi nu ne mai putem face meseria. Păi nu asta e meseria noastră, să vorbim, să ne sprijinim, să ne susţinem reciproc?", a spus un alt lider social-democrat, contactat de MEDIAFAX.

BPN al PSD se reuneşte de la ora 15.30, la sediul central al partidului din Şoseaua Kiseleff, fiind aşteptă o poziţie oficială a formaţiunii în cazul Hrebenciuc-Şova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici