Anastase: Nu a existat nicio cerere privind prezenţa în sala de plen a unor profesori

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat, luni, că la Camera Deputaţilor nu a fost depusă nicio cerere privind participarea la şedinţa de plen a vreunui reprezentant al profesorilor.

25 afișări
Imaginea articolului Anastase: Nu a existat nicio cerere privind prezenţa în sala de plen a unor profesori

Anastase: Nu a existat nicio cerere privind prezenţa în sala de plen a unor profesori (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebată în legătură cu faptul că unii profesori veniţi la Parlament la o întâlnire a PSD nu au fost lăsaţi să intre la balcoanele sălii de plen, Anastase a explicat că participanţii la evenimentul organizat de PSD au primit acceptul de a intra în sala Rosetti, unde s-a desfăşurat acest eveniment.

"În ceea ce priveşte participarea la plen conform regulamentului trebuia depusă o cerere, iar accesul este în funcţie de numărul de locuri pe care îl avem noi la dispoziţie şi nu a existat nicio cerere", a adăugat Roberta Anastase.

Mai multe persoane care au susţinut că sunt reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ au avut, luni, discuţii aprinse cu angajaţi ai Camerei care le-au refuzat accesul la balcoanele sălii de plen, în timpul şedinţei Parlamentului pentru asumarea răspunderii Guvernului.

Câteva persoane care au spus că sunt profesori şi reprezintă sindicatele din învăţământ au dorit să asiste la şedinţa în care premierul Emil Boc prezintă legile pe care Guvernul îşi asumă răspunderea, privind salarizarea profesorilor şi Codul de Dialog Social.

Angajaţii Camerei le-au explicat acestora că nu le pot permite accesul la balcoane, întrucât au nevoie de ecusoane speciale pentru a asista la lucrările Parlamentului. Angajaţii Camerei au precizat că trebuie să meargă la Biroul de informare, aflat la ieşirea din Palatul Parlamentului. Pe scările din apropierea sălii de plen, unde a avut loc incidentul, la un moment dat a apărut şi deputatul PDL Silviu Prigoană, cărora persoanele respective i-au cerut sprijinul însă acesta a evitat să se implice în dispută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici