Andon: DNA a împiedicat ancheta Comsiei "Ridzi", prin ridicarea documentelor originale

Comsia parlamentară de anchetă a cazului Ridzi a fost împiedicată să facă verificările necesare din cazuă că DNA a ridicat toate documentele originale care privesc cazul a declarat, marţi, vicepreşedintele PC Sergiu Andon.

24 afișări
Imaginea articolului Andon: DNA a împiedicat ancheta Comsiei "Ridzi", prin ridicarea documentelor originale

Vicepreşedintele PC Sergiu Andon (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Andon a spus, la o conferinţă de presă, că DNA a încălcat legea care prevede că organele de urmărire penală să ridice documentele în copie şi nu în original, cu excepţia cazului în care acestea sunt "pătate de sânge sau cu praf de puşcă".

"După această atitudine a Monicăi Ridzi, care şi-a arătat disponibilitatea de a se analiza tot ce este suspect, s-a creat un incident de procedură şi a anunţat că nu se prezintă la comisia parlamentară, iar DNA s-a prins în acest joc prin şmecheria preluării întregii documentaţii la DNA”, a mai spus Andon.

El a arătat că, prin acest lucru, s-a urmărit lăsarea comisiei parlamentare fără obiect de analiză, iar "faimoasa disponibilitate a Monicăi Ridzi s-a sfârşit cu o şmecherie".

Andon a mai spus că DNA se află în faţa a două alternative în acest caz, fie va arăta că este un Parchet independent, pus în slujba legii, fie "va cădea la acest examen şi va confirma faptul că prin ridicarea tuturor documentelor a vrut să paralizeze ancheta parlamentară".

El a arătat că nu este legal nici faptul că DNA face verificări în cazul Ridzi fără să ceară aprobarea Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici