Andreea Păstârnac, ministru pentru Românii de Pretutindeni: Răniţii din Colectiv ajunşi în Israel au avut tot sprijinul ambasadei şi al meu

Fostul ambasador în Israel, Andreea Păstârnac, a fost avizată miercuri în comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor pentru funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în favoarea sa votând 26 de senatori şi deputaţi, iar împotrivă 13 parlamentari.

1382 afișări
Imaginea articolului Andreea Păstârnac, ministru pentru Românii de Pretutindeni: Răniţii din Colectiv ajunşi în Israel au avut tot sprijinul ambasadei şi al meu

Andreea Păstârnac: Răniţii din Colectiv ajunşi în Israel au avut tot sprijinul ambasadei şi al meu (Imagine: Alexandru Dobre/ Foto Mediafax)

"Aş vrea doar să amintesc că în urma eforturilor diplomatice pe care le-am făcut în urmă cu un an de zile, statul Israel a fost unul din primele state care a ajutat medical pentru tratarea răniţilor de la Colectiv. Cei trei tineri răniţi care au ajuns în Israel s-au bucurat de tot sprijinul misiuni diplomatice şi al meu personal. Acest lucru a fost menţionat de doctorii români şi israelieni care lucrează în acest spital într-o scrisoare publică adresată opiniei publice din România. De asemenea, a fost menţionat de ministrul Sănătăţii în momentul în care a participat la Ziua Naţională a României", a declarat, în timpul audierilor, Andreea Păstârnac.

În noiembrie 2015, când era ambasador în Israel, Păstârnac a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinirea însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici