Angel Tîlvăr: Avioanele F-16 vor avea parte de mentenanţă la cele mai înalte standarde

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr susţine că avioanele F-16 vor avea parte de mentenanţă la cele mai înalte standarde, după ce s-a întâlnit cu reprezentanţi ai două companii din Bacău, cu care MApN colaborează pentru dezvoltarea unor programe de modernizare a Forţelor Aeriene Române.

309 afișări
Imaginea articolului Angel Tîlvăr: Avioanele F-16 vor avea parte de mentenanţă la cele mai înalte standarde

Angel Tîlvăr: Avioanele F-16 vor avea parte de mentenanţă la cele mai înalte standarde

O delegaţie condusă de ministrul Angel Tîlvăr s-a întâlnit marţi cu militarii Bazei 95 Aeriene, care participă la apărarea spaţiului aerian naţional în zona de responsabilitate şi oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forţe contribuind, totodată, la constituirea pachetelor de forţe dislocabile şi la instrucţia avansată în zbor a piloţilor.

Din delegaţia MApN au mai făcut parte şeful Direcţiei Generale pentru armamente, generalul-maior Teodor Incicaş, locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-maior Leonard Baraboi şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin.

După vizita la baza aerienă, ministrul Angel Tîlvăr a cuprins întâlniri cu reprezentanţi ai unor companii din industria de apărare cu care colaborează MApN, în calitate de beneficiar.

„Industria de apărare este extrem de importantă pentru Ministerul Apărării Naţionale. AEROSTAR Bacău este una dintre companiile de succes din industria de profil. Dacă menţionez doar două dintre activităţile acesteia, este uşor de înţeles de ce avem un interes major în buna funcţionare a companiei: Centrul de Mentenanţă pentru F-16 şi Centrul Naţional de Mentenanţă pentru lansatorul multiplu de rachete HIMARS, ambele fiind desemnate centre de mentenanţă de către Guvernul României. De asemenea, am văzut şi linia pregătită pentru asamblarea şi fabricarea unor elemente mecanice pentru vehiculul aerian aferent UAS tactic operativ, ale cărui componente vor fi produse de mai multe companii din România. În acelaşi timp, am dorit să văd şi alte facilităţi de producţie implicate în industria naţională de profil. Mă refer aici la ELMET INTERNATIONAL Bacău, care fabrică componente ale transportorului pentru trupe PIRAHNA V", a declarat ministrul Tîlvăr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici