ANI îl acuză pe liderul deputaţilor UDMR de incompatibilitate

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, a trimis o scrisoare Biroului permanent al Camerei Deputaţilor în care semnalează o stare de incompatibilitate a deputatului UDMR Olosz Gergely.

19 afișări
Imaginea articolului ANI îl acuză pe liderul deputaţilor UDMR de incompatibilitate

ANI îl acuză pe liderul deputaţilor UDMR de incompatibilitate (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În scrisoare se precizează că Olosz Gergely s-ar afla într-o stare de incompatabilitate între funcţia de deputat şi cea de administrator al unei societăţi comerciale.

Potrivit materialului înaintat conducerii Camerei, Olosz Gergely a fost numit în funcţia de preşedinte al Audorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei la data de 29 mai 2007 şi eliberat din această funcţie la data de 20 octombrie 2008 şi avea obligaţia de a-şi declara averea atât la numirea, cât şi la ieşirea din funcţie.

ANI a precizat că a cerut de la ANRE o copie a declaraţiilor de avere şi interese ale lui Olosz Gergely şi că, "analizând aceste documente, s-a constatat că Olosz Gergely a completat şi depus spre înregistrarea la ANRE declaraţii care conţin informaţii ce nu corespund adevărului, datele din acestea fiind incomplete şi inexacte".

ANI a mai spus că, analizând declaraţiile de interese înregistrate la ANRE comparativ cu informaţiile primite de la Oficiul Naţional al Comerţului, a constatat că Olosz Gergely "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29.05.2007-14.06.2007, cât timp a deţinut funcţia de preşedinte al ANRE concomitent cu cea de administrator la Compania Naţională a Uraniului şi că se află în continuare în stare de incompatibilitate, întrucât este deputat în Parlamentul României şi în acelaşi timp administrator la firma Biolact Cooperativa Agricolă-J19/1051/2006, al cărui membru fondat este din 1.08.2006.

Surse din Biroul permanent au apreciat că materialul ANI va fi trimis spre analiză Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi-a început şedinţa în care urmează să analizeze şi acest material al ANI.

Olosz Gergely este liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici