Antonescu: Acest Guvern trebuie să cadă imediat cu voturi din toate părţile

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că un asemenea Guvern "pitic" trebuie "să cadă imediat", cu voturi din toate părţile, chiar şi de la PDL, afirmând însă că nu va cere sprijinul PSD pentru moţiunea de cenzură.

24 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Acest Guvern trebuie să cadă imediat cu voturi din toate părţile

Antonescu: Acest Guvern trebuie să cadă imediat cu voturi din toate părţile (Imagine: Bogan Maran/Mediafax Foto)

"Cred că acest Guvern trebuie să cadă imediat cu voturi din toate părţile, chiar şi de la PDL. E o urgenţă pentru România ca un asemenea Guvern pitic, un asemenea miniguvern, o asemenea jumătate de instituţie să îşi înceteze activitatea. Nu se poate vorbi serios de faptul că doisprezece oameni, care s-au dovedit incompetenţi toţi, să gestioneze 22 de ministere. Păi dacă nu au fost în stare când erau 22 decât să facă jale în ţara asta, ei nu pot gestiona decât Palatul Cotroceni şi grădinile din jur cu oarecare succes", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a afirmat însă că nu va solicita sprijinul PSD pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, deoarece PSD este la fel de vinovat ca şi PDL pentru situaţia creată.

"Colegii de la PSD nu sunt o sursă credibilă în această privinţă. Eu nu cer decât sprijinul populaţiei României. Situaţia României cade în responsabilitatea PDL şi PSD. Cei de la PSD sunt departe de a fi victime inocente ale actualei situaţii de criză politică din România, sunt părtaşi, complici cu 50 la sută acţiuni la dezastrul de nouă luni al României, aşa că faptul că noi vom depune o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern pe care l-au părăsit într-un mod foarte discutabil, nu înseamă o apropiere, o înţelegere sau o sprijinire reciprocă între PSD şi PNL. Sigur că dacă în acest demers vor vota şi ei moţiunea de cenzură este o chestiune normală în mediile politice", a adăugat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici