Antonescu: Băsescu mi-a spus "Aţi fost bibliotecar", adică un fel de boschetar

Candidatul PNL la prezidenţiale, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o întâlnire cu profesorii de la Piatra Neamţ, că, pentru Traian Băsescu, un bibliotecar este "un fitecine" care nu are bani să-şi cumpere jeep, poşetă Louis Vuitton sau perle.

90 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu mi-a spus "Aţi fost bibliotecar", adică un fel de boschetar

Antonescu: Băsescu mi-a spus "Aţi fost bibliotecar", adică un fel de boschetar (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"E aşa de sugestiv episodul cu bibliotecarul. Eu nu am fost niciodată bibliotecar, dar aş fi fost onorat, măcar pentru faptul că şi Mihai Eminescu a fost. La această mică greşeală de informare sau din ea răzbătea ce crede acest domn care conduce România (Băsescu - n.r.) despre bibliotecari, deşi este un amic intelectual destul de intim al lui Liiceanu, Cătărescu şi al altor oameni de valoare", a susţinut Crin Antonescu.

El a subliniat, în acest context, că Băsescu i-a spus la Cluj că a fost bibliotecar, "adică un fel de boschetar", neavând de unde să ştie că civilizaţia occidentală a înaintat prin bibliotecari.

"Ce crede el despre bibliotecari? Mi-a spus «aţi fost bibliotecar», adică un fel de boschetar, aşa crede dânsul că e un bibliotecar. Evident că n-are de unde să ştie că civilizaţia occidentului a trăit şi a înaintat 1.000 de ani de la căderea Imperiului Roman până la Renaştere prin bibliotecarii mănăstirilor", a spus Antonescu.

El i-a transmis lui Traian Băsescu că marii cronicari occidentali şi medievali, marii învăţaţi şi filozofi au fost majoritatea lor bibliotecari, adăugând că şi Eminescu a fost tot bibliotecar.

În plus, Antonescu a menţiont că, pentru Băsecu, un bibliotecar e "un fitecine" care nu are bani de jeep, poşetă Louis Vuitton şi perle şi e un fel de nimic. "Ce e bibliotecarul? Un fitecine care câştigă bani foarte puţini, care nu are bani să-şi cumpere jeep, care nu are bani să-şi cumpere poşetă Louis Vuitton sau cum se numeşte, care n-are bani să-şi etaleze perle, dacă e doamnă, pe decolteuri, care n-are cum să ne sfideze ca domnul Berceanu sau toţi ceilalţi domni din anturajul lui Băsescu. Bibliotecarul e un fel de nimic", a spus Antonescu.

El a adăugat că, dincolo de faptul că nu a dezvoltat acest episod jenant în dezbaterea de Cluj-Napoca, i se pare că "astea sunt momentele care spun mai mult decât o mie de programe".

"Aceste întâlniri arată cu adevărat, sub o anumită tensiune, ce crede, cine este şi cum se poartă omul respectiv", a adăugat Antonescu.

Pe de altă parte, la o conferinţă de presă ulterioară întâlnirii cu profesorii, liderul PNL a menţionat că Băsescu va avea foarte mult timp să citească şi altceva decât Cărtărescu după 7 decembrie.

"Am discutat cu profesorii de marii bibliotecari ai culturii româneşti şi mondiale, lucruri pe care sigur poate le află şi domnul Băsescu, care va avea foarte mult timp să citească şi altceva de Cărtărescu după 7 decembrie", a conchis Crin Antonescu.

Şeful statului Traian Băsescu i-a spus, sâmbătă, contracandidatului Crin Antonescu, liderul PNL, că ştie că a fost foarte mult timp bibliotecar, acesta replicându-i că oamenii din staff-ul său i-au greşit mapa profesională.

La dezbaterea temeui educaţiei, Traian Băsescu i-a spus lui Crin Antonescu că ştie este "cadru didactic de meserie", "fiind foarte mult timp bibliotecar", liderul liberal răspunzând că i s-a greşit mapa profesională.

"Nu am fost niciodată bibliotecar, domnule Băsescu. Mapa, de data asta, v-au greşit-o, mapa mea", a spus Antonescu.

În acest context, Traian Băsescu a recunoscut că a făcut o greşeală şi s-a corectat menţionând că Antonescu a fost "muzeograf".

În replică, liberalul a spus zâmbind că această eroare "este cea mai mică greşeală" a lui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici