Antonescu despre intrarea lui Stănişoară în PNL: Doar formal putem vorbi despre traseism politic. Am dorit să deschidem partidul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că doar din punct de vedere formal se poate vorbi despre "traseism politic" în cazul lui Mihai Stănişoară sau al altor persoane care se alătură PNL, precizând că opţiunea ultimului congres a fost pentru deschiderea partidului.

258 afișări
Imaginea articolului Antonescu despre intrarea lui Stănişoară în PNL: Doar formal putem vorbi despre traseism politic. Am dorit să deschidem partidul

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum se potriveşte dezideratul privind interzicerea migraţiei politice printr-o prevedere constituţională cu adeziunea la PNL a lui Mihai Stănişoară.

"Venirea domnului Stănişoară este un act politic pe care domnia sa l-a justificat aici, şi în acest moment nu contravine niciunei legi şi niciunui articol din Constituţie", a replicat liderul PNL.

Ulterior, jurnaliştii i-au amintit lui Antonescu că USL a militat în campania electorală împotriva traseismului politic.

"Atunci când e vorba de oameni cu parcursul politic şi cu opţiunile constante - pentru că dincolo de cuvinte şi de polemici pe care dumneavoastră le selectaţi, există şi anumite poziţii politice care sunt constante la domnul Stănişoară, ca şi la mulţi alţii. Nu pot fi subsumaţi după părerea mea decât formal conceptului de traseism politic", a susţinut preşedintele PNL.

Antonescu a reiterat faptul că moţiunea pe care a prezentat-o la congresul PNL a făcut referire la deschiderea partidului faţă de personalităţi care doresc să se implice politic în obiectivele partidului.

"Oamenii care doresc să facă politică de dreapta într-un partid puternic de dreapta şi oamenii pe care PNL, nu doar eu, îi socotim capabili de aşa ceva, sunt bineveniţi. Iată de ce pentru mine sunt infinit mai puţin importante declaraţii, critici, acuzaţii din decursul timpului din contextul unei polemici politice, şi mult mai important ca un om cu anumite capacităţi, cu anumită pregătire şi cu anumită experienţă politică să se alăture acestui proiect", a susţinut Antonescu, precizând că se aşteaptă ca persoane precum Klaus Iohannis, Sorin Frunzăverde sau Mihai Stănişoară se vor mai alătura PNL.

De asemenea, preşedintele PNL a fost întrebat dacă îi vede în PNL pe viitor şi pe Adriean Videanu, Mircea Raicu, Cristian Rădulescu sau Gheorghe Albu, despre care Frunzăverde a susţinut că i-ar dori în demersul de reconstruire a dreptei.

"Pe unii da, pe unii nu", a răspuns Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici