Antonescu: E esenţial să fim convinşi că suntem un partid de locul I

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, la începutul DP, că îşi doreşte o campanie sinceră, cerându-le liberalilor să aibă convingerea că PNL e un partid de locul unu şi menţionând că artimetica de până acum nu va face regulile şi în această toamnă.

14 afișări
Imaginea articolului Antonescu: E esenţial să fim convinşi că suntem un partid de locul I

Antonescu: E esenţial să fim convinşi că suntem un partid de locul I (Imagine: Mediafax Foto)

"Un singur lucru e esenţial pentru a câştiga: convingerea dumneavoastră, ca şi a mea - a mea a fost întotdeauna - că nu suntem un partid de locul trei, că nu suntem un partid de locul doi şi că în această toamnă nu aritmetica de până acum va face regulile jocului. În această toamnă, noi împreună cu românii care nu vor să se mai supună acestei aritmetici, va trebui să schimbăm regulile jocului şi să dovedim că suntem primii şi suntem cei capabili să schimbăm în bine soarta României", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că marea problemă a liberalilor este să-i convingă pe oameni că se poate şi altceva, că există şi loc de speranţă, menţionând că singura sa pretenţie este aceea de a fi un alt fel de politician.

"Eu vreau să fiu un altfel de preşedinte şi pentru asta voi fi un altfel de candidat. Am pretenţia - este singura mea pretenţie - că sunt un altfel de politician decât cei care de douăzeci de ani, culminând cu familia Băsescu, Geoană, Boc, Udrea şi aşa mai departe, au guvernat România. PNL - cu toate asemănările lui cu celelalte partide - asemănări care nu pot fi negate - este şi el altfel şi poate deveni într-o măsură mult mai mare altfel pentru că e un partid care a permis celor care au venit în el să vină înainte de toate pentru anumite convingeri", a spus candidatul PNL la prezidenţiale.

El a mai spus că în acest an PNL a dovedit că nu e "o adunătură", "nu e un partid de mâna a doua", fiind alcătuit în nucleul său reprezentativ şi eficace din oameni de convingere şi din oameni de forţă.

Pe de altă parte, Antonescu le-a solicitat liberalilor să refuze ideea că această campanie nu este încă un concurs de prefăcătorie şi minciună.

"Refuz şi vă cer să refuzaţi întru totul, în ceea ce credeţi şi ceea ce faceţi, că înseamnă (campania-n.r.) încă o dată un concurs în a-i păcăli pe oameni, în a cumpăra la propriu sau la figurat voturi, că înseamnă încă o dată un concurs de prefăcătorie şi minciună. Vreau o campanie simplă şi sinceră, o campanie în care într-adevăr să vorbim clar fără echivoc şi ascunzişuri despre ceea ce e nevoie să facem în România şi despre ceea ce suntem în stare să facem în România", a spus liderul PNL.

El le-a mai cerut liberalilor să nu facă această campanie "cu gândul la calculele politice de guvernare", criticând campania făcută de contracandidaţii săi şi precizând că el nu va participa "moţ" la hramuri şi evenimente locale.

"Nu doresc, în calitate de candidat la Preşedinţia României, să parazitez prefăcut evenimente publice organizate pe bani publici. Nu consider că la zilele unui oraş, la festivităţi destinate comunităţii respective, pe banii comunităţii respective, doar pentru faptul că primarul aparţine partidului nostru, trebuie să fiu şi eu moţ acolo", a spus Antonescu.

Liberalii discută, vineri, la Mamaia, în şedinţa Delegaţiei Permanente, despre campania electorală pentru Antonescu la alegerile prezidenţiale, despre sarcinile departamentelor de specialitate ale PNL, dar şi despre coordonarea acţiunilor electorale cu acţiunile parlamentare din această toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici