Antonescu: Guvernarea nu e un breloc în buzunar la care să renunţe PNL sau PSD când nu-i convine

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că guvernarea nu reprezintă un "breloc" în buzunarul PSD sau al PNL la care partidele sau liderii acestora să renunţe atunci când nu le convine ceva, menţionând că lucrurile trebuie îndreptate "din mers".

179 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Guvernarea nu e un breloc în buzunar la care să renunţe PNL sau PSD când nu-i convine

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum poate PNL să rămână într-o alianţă la guvernare în vreme ce partenerul dă "mesaje nedemocratice, inacceptabile, mesaje de forţă pe deasupra legii".

"Continuăm atrăgând atenţia partenerului, comunicându-i deschis şi, iată, chiar public, aceste lucruri, respectând programul de guvernare şi îndreptând lucrurile din mers. Pentru că, încă o dată, aş vrea să stăruiţi asupra următorului aspect: guvernarea României, Guvernul României nu este un breloc, un obiect pe care Victor Ponta sau eu, PSD sau PNL să-l aibă în buzunar", a replicat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a afirmat că părăsirea guvernării nu ţine de situaţia în care unuia dintre parteneri nu-i convinge poziţia celuilalt.

"Cu alte cuvinte, dacă ai ceva ce nu-ţi convine la domnul Ponta trebuie să pleci de la guvernare. Sau dacă domnul Ponta are ceva ce nu-i convine la mine sau la PNL trebuie să plece de la guvernare. Nu. Mandatul de guvernare este dat de Parlamentul României, ne-a fost dat împreună şi îl exercităm împreună. Mandatul parlamentarilor care au învestit în Parlament acest guvern a fost dat de cetăţenii României, de asemenea, împreună. Şi, în sensul acesta, obligaţia noastră, ca şi a partenerilor, este ca în baza criteriilor şi punctelor din programul de guvernare, în baza proiectului USL, chiar dacă avem neînţelegeri, chiar dacă avem derapaje, să mergem pe acest drum", a mai spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici