Antonescu: În acordul dintre partide nu există nicio limitare de mandat pentru Guvernul Iohannis

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că acordul semnat de liderii noii majorităţi nu prevede nicio limitare de mandat pentru Guvernul Klaus Iohannis, menţionând că, în opinia sa, acest Executiv trebuie menţinut dacă face faţă.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: În acordul dintre partide nu există nicio limitare de mandat pentru Guvernul Iohannis

Antonescu: În acordul dintre partide nu există nicio limitare de mandat pentru Guvernul Iohannis (Imagine: Mediafax Foto/Ovidiu Dumitru Matiu)

"În acordul acesta semnat de cele patru partide şi de minorităţile naţionale nu este nicio precizare de limitare de mandat, nu se spune că e vorba de un Guvern pentru o săptămână, un an sau 20 de ani. Sigur că s-a pus problema acestei durate până la prezidenţiale, nu în sensul că Guvernul va trebui să plece pe 6 decembire, ci s-a deschis perioda care trebuie străbătută mai ales cu referire la procesul electoral care se încheie pe 6 decembrie. Nu scrie nicăieri că e un Guvern cu termen redus, cu garanţie redusă sau cu prerogative reduse", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că, dacă Guvernul Klaus Iohannis va fi învestit de Parlament, "va fi un Guvern cu toate puterile şi prerogativele şi cu o durată pe care numai performanţa sa şi voinţa parlamentară o vor determina".

"Un Guvern condus de Klaus Iohannis, dacă face faţă situaţiei grele a României acum, trebuie menţinut, e un Guvern anticriză, nu un Guvern pe termn redus şi, din acest punct de vedere, pentru PNL şi pentru mine nu sunt dubii", a precizat preşedintele liberalilor.

El a explicat că documentul despre care Băsescu a spus că nu există privind formarea noii majorităţi parlamentare este documentul politic care conţine semnătura liderilor a patru partide politice şi a liderului grupului minorităţilor naţionale, prin care s-a constituit "majoritatea de susţinere a lui Iohannis ca prim-ministru şi care a fost înaintat preşedintelui, a fost dat publicităţii".

Pe de altă parte, Crin Antonescu a confirmat faptul că, la propunerea lui Iohannis, partidele parlamentare din noua majoritate au decis constituirea "Consiliului celor cinci preşedinţi", care să discute problemele legate de guvernare.

"Este un Guvern de tehnocraţi. În plus, aşa cum discutasem eu oficial cu Klaus Johannis şi cum Klaus Johannis a spus-o foarte răspicat astăzi, autoritatea premierului va fi întreagă, exact aşa cum scrie în Constituţie. Va exista - e propunerea domniei sale - un consiliu alcătuit din preşedinţii celor cinci formaţiuni care-l susţin, cu care va avea întâlniri, consultări periodice pe marile probleme ale guvernării", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici