Antonescu: O să-i spunem preşedintelui ceea ce am spus opiniei publice şi partidelor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după discuţiile cu PDL, că la consultările de la Cotroceni liberalii îi vor prezenta preşedintelui acelaşi mandat expus în întâlnirile cu partidele, care cuprinde şi condiţia ca premierul să fie liberal sau un independent.

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: O să-i spunem preşedintelui ceea ce am spus opiniei publice şi partidelor

Antonescu: O să-i spunem preşedintelui ceea ce am spus opiniei publice şi partidelor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat dacă PNL merge la consultările de Cotroceni cu un nume de premier independent, Antonescu a replicat că liberalii se vor duce la Cotroceni cu principiile şi poziţia PNL adoptate în forurile partidului, mandat expus în întâlnirile cu PSD, UDMR şi PDL.

"Noi la consultări nu mergem decât ca să discutăm cu preşedintele României, cu PDL am încercat şi am discutat astăzi. E un lucru foarte clar că facem distincţia între acestea. La preşedintele României ne ducem să-i prezentăm şi domniei sale punctele de vedere, principiile şi poziţia PNL. Şi noi o să-i spunem ceea ce am spus opiniei publice, PSD-ului, UDMR-ului, ceea ce am spus UDMR-ului", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat, la întrebarea privind posibilitatea ca Traian Băsescu să accepte un independent, că aceste lucruri vor fi discutate în acel moment. "O să discutăm în acel momnet. O să vedem ce spune preşedintele. Deocamdată vă pot spune doar ceea ce-i vom spune noi preşedintelui", a subliniat preşedintele liberalilor.

În plus, Antonescu a menţionat, în perspectiva discuţiilor de la Cotroceni, că respectând principiul liberal, şi anume acela că o majoritate se construieşte între partidele parlamentare, constată că "această construcţie" nu poate fi făcută cu PD.

"Şi atunci probabil lucrurile se îndreaptă către varianta în care cu această majoritate construită prin mijloace pe care le cunoaşteţi, preşedintele Băsescu şi PD să impună o formulă de Guvern faţă de care vom fi cu aceleaşi obiective, cu aceleaşi principii, în opoziţie", a conchis Crin Antonescu.

Pe de altă parte, secretarul general al PNL, Radu Stroe, a menţionat că liberalii se vor prezenta la consultările de la Cotroceni în aceeaşi formulă în care au purtat negocierile cu partidele parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici