Antonescu: PNL este compact, nu se rupe. Eu port un mandat dat cu vot copleşitor în BPN

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că PNL este "compact" şi nu se va "rupe", precizând că mandatul său pentru discuţiile din USL a primit un vot "copleşitor" la nivelul Biroului Politic.

282 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL este compact, nu se rupe. Eu port un mandat dat cu vot copleşitor în BPN

Crin Antonescu (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă există riscul ca PNL să se rupă, în urma crizei guvernamentale. "Cu certitudine pot să vă spun că PNL nu se rupe", a replicat liderul PNL.

De asemenea, el a precizat că în discuţiile din USL a respectat mandatul obţinut în conducerea PNL. "Am avut un vot dat în Biroul Politic, nu ştiu dacă în unanimitate, dar cu un vot copleşitor, pentru un mandat pe care îl port", a susţinut Antonescu.

El a mai fost întrebat dacă PNL este compact în jurul său. "Nu e vorba de a fi în jurul meu, el este compact şi eu sunt preşedintele lui", a răspuns Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1Tv, că cei din USL sunt "condamnaţi" să rămână împreună, menţionând că liderul PNL Crin Antonescu va pierde şefia partidului în 30 de zile dacă iese din Guvern şi că liberalul a înţeles că nu va fi candidatul USL la Preşedinţie.

"Pentru mine e clar că USL va rămâne, pentru că pierd. Gândiţi-vă la Ponta, ar avea o majoritate la limită, iar Antonescu, dacă iese din Guvern, după mine, în 30 de zile nu mai e preşedintele PNL", a spus Băsescu.

Potrivit şefului statului, cei din USL sunt condamnaţi să rămână împreună şi să piardă împreună.

Preşedintele Băsescu a mai spus că Antonescu a înţeles că nu va fi candidatul USL la Prezidenţiale.

"Dacă vreţi să fiu foarte sincer, cred că Antonescu ar trebui să aibă ca principal obiectiv ieşirea onorabilă dintr-o capcană pe care i-a întins-o PSD acum vreo doi-trei ani, când au format USL", a mai comentat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici