Antonescu: PNL susţine şi prin vot, dacă e necesar, decizia PSD în cazul preşedinţiei Senatului

Poziţia de preşedinte al Senatului revine grupului senatorial al PSD, care poate decide dacă Mircea Geoană sau altcineva este reprezentantul său în această funcţie, iar PNL, în calitate de aliat, va susţine şi prin vot dacă e nevoie hotărârea PSD, a declarat luni liderul PNL Crin Antonescu.

135 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL susţine şi prin vot, dacă e necesar, decizia PSD în cazul preşedinţiei Senatului

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

El a spus că PNL nu poate decât să ia act de decizia PSD în privinţa preşedinţiei Senatului şi să o susţină, prin senatorii săi.

Antonescu a precizat că nu face, deocamdată, comentarii legate de posibilul înlocuitor al lui Geoană, Titus Corlăţean.

"Nu fac comentarii la persoană, mai ales că deocamdată nu e vorba de o ştire oficială. Dar atunci când o asemenea ştire va fi oficială, dacă va fi, nu am niciun fel de rezervă să o comentez", a spus Antonescu.

Membrii Biroului Permanent Naţional al PSD au votat, luni, o decizie prin care să îi solicite lui Mircea Geoană, în mod oficial, să renunţe benevol la preşedinţia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse de la vârful partidului.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu a fost prezent la şedinţa Biroul Permanent al PSD, el neprimind o invitaţie oficială în acest sens.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a refuzat, luni, să anunţe decizia BPN al PSD referitoare la Mircea Geoană, precizând că merge să discute cu senatorii partidului, iar la ieşire va comunica hotărârea colegilor săi.

"Merg şi discut la grup cu colegii senatori. La ieşire, vă comunic decizia colegilor mei", a răspuns Ponta la întrebările insistente ale jurnaliştilor referitoare la decizia luată de conducerea PSD în privinţa lui Geoană.

"Aici (în BPN al PSD - n.r.) a fost un vot, urmează un vot şi în grupul de la Senat", a fost singura precizare pe care a mai făcut-o preşedintele PSD.

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean a declarat, însă, că PSD îi va propune lui Mircea Geoană să renunţe la funcţia de preşedinte al Senatului şi că speră ca acesta să accepte, fiind în interesul PSD şi al USL.

Corlăţean a afirmat că analiza făcută de BPN al PSD a fost că, propunându-i-se lui Geoană să renunţe de bună voie la preşedinţia Senatului, "garantează o stare de linişte" în PSD şi în USL.

"Nu este vorba de o chestie personală, eu aşa am perceput-o", a adăugat el.

Corlăţean a menţionat că, potrivit Regulamentului Senatului şi a unor decizii ale Curţii Constituţionale, grupul care a nominalizat preşedintele unei Camere poate face nominalizarea pentru aceeaşi poziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici