Antonescu: PSD este chiar dator PNL şi mie în materie de colaborare şi de deschidere

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că atitudinea sa faţă de PSD este una deschisă şi corectă, precizând însă că nu are ce discuta despre o alternativă de guvernare din trecut invocată de liderii social-democraţi şi că PSD le este dator liberalilor în materie de deschidere.

13 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PSD este chiar dator PNL şi mie în materie de colaborare şi de deschidere

Antonescu: PSD este chiar dator PNL şi mie în materie de colaborare şi de deschidere (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează propunerea seniorului Radu Câmpeanu privind o relaţie ceva mai apropiată cu PSD, Antonescu a precizat că de multă vreme atitudinea sa faţă de PSD este una deschisă, menţionând că şi PNL trebuie să aibă în vedere că relaţia cu social-democraţii trebuie deschisă spre viitor.

"Eu cred că atitudinea mea faţă de PSD de multă vreme este una deschisă, este una cât se poate de corectă şi singura condiţie pe care eu cred că PNL ar trebui să n-o uite niciodată este ca această relaţie să fie deschisă spre viitor", a spus Antonescu.

El a precizat că, atâta vreme cât Victor Ponta sau Adrian Năstase încearcă să le spună liberalilor că alternativa la care ei ar trebui să fie cooperanţi este una din trecut, nu se poate discuta acest subiect.

"Cred că PSD e chiar dator PNL şi mie personal în materie de colaborare şi de deschidere", a conchis Antonescu.

Preşedintele fondator al PNL, Radu Câmpeanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că va propune din nou, luni, actualei conduceri a partidului încheierea unui parteneriat politic cu PSD în vederea înlocuirii actualului Guvern, precizând că trebuie să-l convingă pe Antonescu să discute cu Ponta.

"Cred că ar trebui să-l conving pe Crin Antonescu să discute inteligent cu Victor Ponta, cu Năstase, cu Iliescu, cu toate personalităţile care au ceva de spus în PSD. Cred că trebuie discutat serios, nu ne mai jucăm cu politicianisme ieftine pentru că problema e mare pentru statul român şi pentru societatea românească, după părerea mea. Parteneriatul trebuie făcut acum, ca să înlocuim Guvernul. Actualul Guvern trebuie să plece fără discuţie. E un Guvern foarte slab, incompetent şi mai grav este că ia măsuri antisociale şi imorale", a spus Câmpeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici