Antonescu spune că "nu este nicio supărare" dacă Orban va candida la şefia PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că între el şi Ludovic Orban nu este un război şi că "nu este nicio supărare" dacă acesta va candida la şefia partidului, arătându-se chiar convins că proiectul politic al actualului prim-vicepreşedinte va semăna cu al său.

103 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că "nu este nicio supărare" dacă Orban va candida la şefia PNL

Antonescu spune că "nu este nicio supărare" dacă Orban va candida la şefia PNL (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

"Dacă va exista o asemenea candidatură paralelă a lui Ludovic Orban, nu e nicio supărare. Proiectele presupun că vor fi destul de asemănătoare. În linii mari eu pot vorbi despre acest proiect strategic. Nu cred că Ludovic Orban va propune altceva, în linii mari cel puţin, decât propun eu şi anume asumarea condiţiei de singur partid autentic de dreapta şi abordarea provocării de a deveni singurul partid recunoscut ca partid de dreapta, partidul mare de centru-dreapta din România, un partid de peste 30% la alegerile din 2012 şi dacă se poate primul partid al României", a susţinut Crin Antonescu la Antena 3.

El a subliniat că presupune Orban nu le va spune liberalilor la Congres, cum le spune Viorel Cataramă, - "Hai să mergem degrabă acum la Cotroceni şi să intrăm şi noi".

"Spre deosebire de situaţiile precedente, când s-a candidat cu liste, nu numai că acum va exista o moţiune reală, nu formală, una despre care chiar putem să discutăm, astea sunt lucrurile importante, nu dramoleta dintre mine, Orban şi Cataramă şi cine o mai fi pe acolo - Tăriceanu, Meleşcanu şi poporul. Eu unul nu-mi permit, nu ştiu ce vor face alţi candidaţi care vor veni cu o listă. Pe lista aceea poţi veni cu oricine în măsura în care te respecţi tu însuţi ca lider politic. Eu, cum a venit la vremea respectivă domnul Tăriceanu cu domnişoara pe atunci Raluca Tatarcan, ulterior cunoscuta vedetă politică, doamna deputat Raluca Turcan, eu nu vin. Eu pe fiecare om pe care îl propun pe lista aceea nu va trebui să-l prezint partidului şi asta înseamnă că nu e vorba de chimie, de afinităţi", a explicat liderul liberalilor.

Preşedintele PNL a ţinut să nege faptul că s-a certat sau că există o "mare tensiune" între el şi Orban, precizând că nu e vorba de un război şi că PNL nu stă în într-o "mediere".

"Ceea ce spuneţi cu gaura cheii, şi anume că eu m-am certat cu Ludovic Orban, că există o tensiune mare în partid între mine şi Ludovic Orban, mă rog până acum era domnul Tăriceanu, asta nu e adevărat. Că domnul Quintus astăzi a încercat o mediere între noi, păi partidul nu stă într-o mediere, eu nu stau să mediez chestiunile astea cu nimeni. Cu domnul preşedinte Quintus, şi eu şi Ludovic Orban, oricând ne va invita la o discuţie, vom discuta, pentru că e vorba de respectul datorat unui om care are 75 de ani vechime în PNL. Aşa încât nu e vorba de o mediere, nu stau armatele, nu e un război...", a precizat Antonescu.

Despre lista anunţată de Orban în discuţiile cu Quintus, Antonescu a subliniat că Ludovic Orban poate depune o listă la Congresul PNL "numai în calitate de candidat", şi că este convins că unii liberali precum Norica Nicolai, Dan Radu Ruşanu şi unii preşedinţi foarte puternici de organizaţii, explicând că nu pot merge amândoi la Congres cu aceeaşi listă de lideri.

"Nici măcar o persoană nu poate fi şi pe lista mea şi pe lista lui Orban. (...) Am acţionat de multe ori în aceeaşi direcţie cu Ludovic Orban şi cu alţi colegi. Nu am făcut niciodată un cuplu politic cu Ludovic Orban sau cu altcineva. Nu am de gând să negociez sau să fac compormisuri pentru a păstra sau recâştiga funcţia de preşedinte. Sigur că e posibil orice. Din punctul meu de vedere, e esenţial, şi miza PNL nu este dacă eu, «x», «y», «z», vom fi sau nu vom fi pe aceeaşi listă. Eu mi-aş dori ca toţi oamenii de vârf ai partidului să fie împreună cu mine în această echipă, inclusiv Ludovic Orban, categoric", a adăugat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici