Argumente în sprijinul acuzaţiilor care îl vizează pe Donald Trump, prezentate în Senatul SUA

  • În Senatul SUA au fost prezentate argumente în sprijinul acuzaţiilor care îl vizează pe Donald Trump
  • Membri ai Camerei Reprezentanţilor au prezentat o nouă înregistrare video cu violenţele de la Capitoliu
  • Camera Reprezentanţilor l-a inculpat pe Donald Trump pentru "instigare la insurecţie", iar procesul se desfăşoară în Senat
1340 afișări
Imaginea articolului Argumente în sprijinul acuzaţiilor care îl vizează pe Donald Trump, prezentate în Senatul SUA

Sursa foto: profimedia

Oficialii Camerei Reprezentanţilor au prezentat miercuri, în Senatul SUA, argumente în favoarea condamnării fostului preşedinte Donald Trump, acuzat de instigare la insurecţie, printre dovezile expuse fiind şi o nouă înregistrare video care surprinde violenţele de la Capitoliu.

Oficialii Camerei Reprezentanţilor au argumentat că Donald Trump le-a prezentat simpatizanţilor "marea minciună" despre presupusele fraude electorale. Donald Trump a evocat "în mod repetat" acuzaţii false "menite să inspire, să instige şi să declanşeze reacţii", a declarat congresmanul democrat Joe Neguse, subliniind că acţiunile de instigare au început înainte de 6 ianuarie, când s-au produs violenţele la Capitoliu.

"Donald Trump nu a fost un observator nevinovat", a declarat, la rândul său, congresmanul democrat Jamie Raskin.

Acuzarea a prezentat o nouă înregistrare video care surprinde violenţele produse la Capitoliu.

Camera Reprezentanţilor l-a inculpat pe Donald Trump pentru "instigare la insurecţie". Potrivit articolului de inculpare, "Donald Trump s-a implicat în delicte majore şi minore prin instigarea la acte de violenţă împotriva instituţiilor de guvernare din Statele Unite". Preşedintele Donald Trump este acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în faţa simpatizanţilor adunaţi în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acţiunile violente asupra Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este sau nu vinovat. Sunt necesare voturile a 17 senatori republicani, alături de cele ale tuturor senatorilor democraţi, pentru eventuala condamnare a lui Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici