Asistenţa s-a evaporat după discursul lui Geoană, la CN al PSD

Social-democraţii au arătat, joi, la Consiliul Naţional extins al partidului, care a confirmat propunerea ca Mircea Geoană să candideze la prezidenţiale, că au învăţat să se concentreze asupra esenţialului, părăsind în masă pavilionul Romexpo după discursul prezidenţiabilului.

17 afișări
Imaginea articolului Asistenţa s-a evaporat după discursul lui Geoană, la CN al PSD

Asistenţa s-a evaporat după discursul lui Geoană, la CN al PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Cele câteva mii de simpatizanţi social-democraţi care au umplut, la începutul reuniunii, pavilionul central de la Romexpo, au dovedit că ştiu să se concentreze asupra esenţialului, ei părăsind masiv locaţia înainte de discursurile unor eurocandidaţi.

Dacă la începutul manifestării pavilionul era plin ochi de simpatizanţi îmbrăcaţi în tricouri roşii, agitând pancarte cu organizaţia din care proveneau sau cu numele lui Geoană, la finalul marcat de ploaia de confetti şi baloane au asistat doar cei care aveau locuri chiar lângă scenă.

Discursul de prezidenţiabil al lui Mircea Geoană a fost momentul culminant, la care asistenţa a vibrat în punctul maxim.

Al doilea pretext al organizării Consiliului, lansarea la nivel naţional a candidaţilor PSD la alegerile pentru Parlamentul European, nu s-a bucurat de aceeaşi atenţie, social-democraţii aduşi cu autocare din toată ţara părăsind sala, în marea majoritate, imediat după discursul lui Geoană.

Ca să nu piardă momentul şi să nu rişte un anunţ oficial cu sala goală, Adrian Năstase, care a jucat rolul de maestru de ceremonii, a afirmat, pe când mulţimea social-democrată se punea deja în mişcare, că aplauzele pentru discursul lui Geoană pot fi interpretate ca o acceptare a propunerii ca liderul partidului să candideze la alegerile prezidenţiale.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un final în forţă, judecând după ploaia de confetti, muzica asurzitoare şi mobilizatoare, baloanele plutitoare care au fost prevăzute în regia evenimentului, a devenit un peisaj dezolant cu scaune de plastic împânzite de afişe, confetti, pancarte.

Peisaj în care Mircea Geoană, în loc de baia de mulţime triumfătoare, a avut parte de câteva strângeri de mână de la cei atât de puţini rămaşi încât au încăput pe scenă şi de un tur stingher printre câteva pâlcuri de tineri întârziaţi, aproape invizibili în mijlocul cordonului de securitate al angajaţilor SPP şi al cameramanilor.

(Florin Ciolac, florin.ciolac@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici