Atac cu rachete asupra capitalei Libiei

  • Atac cu rachete asupra capitalei Libiei, după ce rebelii au pierdut controlul asupra unor oraşe
  • Zeci de rachete au căzut marţi în oraşul Tripoli, într-un atac atribuit insurgenţilor conduşi de Khalifa Haftar
  • Guvernul libian de uniune naţională, cu sediul în Tripoli, a anunţat luni obţinerea controlului asupra a două oraşe strategice
409 afișări
Imaginea articolului Atac cu rachete asupra capitalei Libiei

Atac cu rachete asupra capitalei Libiei

Grupul insurgent condus de mareşalul Khalifa Haftar a lansat marţi zeci de rachete spre capitala Libiei, Tripoli, ca ripostă la pierderea controlului asupra a două oraşe strategice, informează cotidianul Le Figaro.
 
Zeci de rachete au căzut marţi în oraşul Tripoli, într-un atac atribuit insurgenţilor conduşi de Khalifa Haftar.
 
Guvernul libian de uniune naţională, recunoscut de Naţiunile Unite, acuză grupul insurgent Armata Naţională Libiană că "vrea să se răzbune pentru înfrângere".
 
Forţele loiale Guvernului libian de uniune naţională, cu sediul în Tripoli, au anunţat luni obţinerea controlului asupra a două oraşe strategice care erau ocupate până acum de grupul insurgent condus de mareşalul Khalifa Haftar. "Forţele noastre au preluat controlul asupra oraşelor Sorman şi Sabratha (situate la 60, respectiv 70 de kilometri vest de Tripoli) şi urmăresc miliţiile teroriste (pro-Haftar) care fug", a declarat Mohamad Gnounou, purtătorul de cuvânt al Guvernului libian de uniune naţională.
 
Premierul Fayez al-Sarraj a confirmat obţinerea controlului asupra celor două oraşe.
 
Grupul insurgent Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, nu a avut deocamdată nicio reacţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici