Atanasiu: Este reprobabil că Predoiu a acceptat să se dezică de PNL pentru a rămâne în funcţie

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că i se pare "reprobabil" gestul lui Cătălin Predoiu "de a se dezice de PNL pentru "a părea independent" şi a mai rămâne câteva luni într-o funcţie guvernamentală.

15 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Este reprobabil că Predoiu a acceptat să se dezică de PNL pentru a rămâne în funcţie

Atanasiu: Este reprobabil că Predoiu a acceptat să se dezică de PNL pentru a rămâne în funcţie (Imagine: Mediafax Foto)

Atanasiu a spus că rămânerea actualului ministru al Justiţiei în funcţie nu s-a discutat la nivelul PNL, ci a fost doar "o decizie personală" a lui Cătălin Predoiu.

Vicepreşedintele PNL a explicat că "se pare că cele două partide (PDL şi PSD-n.r), care s-au hotărât să pună un independent la Ministerul Justiţiei, nu au ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte independentul şi atunci au trebuit să-l mai lase pe actualul ministru în funcţie, cel puţin o perioadă de timp, până îşi găsesc o formulă comună de independent pe care să-l pună la Ministerul Justiţiei".

"Pentru mine, personal, este o dezamăgire că domnul Predoiu a acceptat, nu să rămână în funcţie până îşi găsesc o soluţie, fiindcă este firesc ca un ministru să fie responsabil pentru activitatea de la ministerul respectiv şi să accepte să continue activitatea până ei îşi găsesc o soluţie, pentru mine este reprobabil faptul că a acceptat să îşi dea demisia din PNL ca să pară independentul care să continue activitatea în Justiţie", a afirmat Atanasiu.

Potrivit sursei citate, Cătălin Predoiu trebuia să aibă mai întâi o discuţie în cadrul partidului în care să explice motivele pentru care ar trebui să rămână în funcţia de ministru.

"Nu risca să fie exclus din partid dacă venea să aibă o discuţie cu partidul şi să spună că din cauza faptului că ăştia nu au o soluţie va trebui să mai rămână o perioadă de timp acolo. Dar să te dezici automat pentru a mai rămâne câteva luni într-o funcţie guvernamentală, asta ţine de caracterul omului", a afirmat Teodor Atanasiu.

Ministrul nominalizat al Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL, pentru a-şi putea continua proiecte începute la minister în timpul guvernării Tăriceanu.

Citeşte şi:

Predoiu: M-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL

Cătălin Predoiu, nominalizat ministru al Justiţiei

Olteanu: Acceptarea funcţiei de către Predoiu denotă lipsă de caracter

Tăriceanu: Decizia lui Predoiu de a accepta Guvernul PDL-PSD, o trădare faţă de PNL

Predoiu a primit avizul Comisiei Juridice pentru un nou mandat de ministru al Justiţiei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici