AUDIO Înregistrarea care îl contrazice pe Ludovic Orban. Liderul PNL, atacat în BEx de secretarul general al partidului Robert Sighiartău

  • Ludovic Orban e acuzat de trădare: că a cedat USR exact ministerele care controlează fondurile europene şi economia.
  • Deşi acuzaţia este tardivă, la 7 luni de la consumarea evenimentelor, aripa Cîţu se foloseşte de acest argument pentru a-i slăbi acestuia autoritatea de lider, înainte de Congres.
  • În şedinţa BEx a PNL, secretarul general al PNL Robert Sighiartău l-a atacat direct pe liderul PNL Ludovic Orban, o dovedeşte înregistrarea audio din timpul şedinţei.
10915 afișări
Încep să să strângă rândurile fie în spatele lui Orban, fie în spatele lui Cîţu. Pe Orban sunt acum puse toate tunurile. Liderul liberal este acuzat că a cedat USR, pentru funcţiile dorite de el, exact ministerele care împart banii. Practic, împărţirea a fost făcută între Dacian Cioloş, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Ludovic Orban, la cererea lui Ludovic Orban.
 
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a pornit o tiradă împotriva lui Ludovic Orban, de faţă cu toată conducerea partidului, la şedinţa de luni dimineaţă a Biroului Executiv Central a PNL.
 
Cu Orban l-a prezidiu, Sighiartău l-a acuzat direct că a trădat interesele PNL, că a spus „minciuni” în teritoriu şi că a abordat un „stil ceuşist”. Totul ar fi culminat, în opinia lui, cu un telefon în weekend în care Ludovic Orban l-ar fi ameninţat cu plângere penală. 
 
 
 
Orban, acuzat că a trădat interesele PNL
 
(transcriere după înregistrarea audio) „D-le preşedinte trebuie să vă spun faptul că am ales să nu mai fiu în echipa dvs în momentul în care aţi trădat interesele PNL şi aţi pus deasupra lor interesele dvs, ca să fie extrem de clar. Aţi cedat trei ministere, de dezvoltare şi economice, competitorilor noştri de la USR PLUS ca să obţineţi funcţia de preşedinte al Camerei şi mai mult decât atât să vulnerabilizaţi poziţia PNL cu prim-ministrul Cîţu în frunte, ceea ce este extrem de grav.”, spune Sighiartău conform înregistrării audio. 
 
 
Orban - sindrom ceuşist

(transcriere după înregistrarea audio) „Nu mi se pare normal să mergeţi în teritoriu si să le spuneti minciuni, şi mai mult decât atât nu mi se pare normal să-i numiţi trădători pe toţi membrii partidului PNL care nu sunt cu dvs. Acesta este sindrom ceauşist, cine nu este cu mine este împotriva mea, numai Ceauşescu îi numea pe toţi trădători. Eu ştiu că suntem în PNL, iar dreptul la liberă exprimare trebuie să fie respectat.”, se mai aude vocea secretarului general al PNL. 

El spune că oamenii lui Orban duc o campanie mizerabilă împotriva celor care susţin alt candidat la congresul PNL, „începând de la readucere aminte cu privire la fuziunea dintre PDL şi PNL până la numirea în presa centrală a oamenilor ca şi trădători”.

„Din momentul în care ne-am anunţat susţinerea pentru celalalt candidat au început nişte atacuri murdare împotriva mea şi ale colegilor care îl susţin pe Florin Cîţu preşedinte.”, spune Sighiartău.

 

Orban, acuzat că l-a ameninţat cu plângerea penală

(transcriere după înregistrarea audio) „Şi bineînţeles, colac peste pupăză, sâmbătă, am fost atacat de pe Facebook, şi am primit un telefon în care am primit ameninţări din partea dvs că îmi faceţi plângere penală şi alte lucruri. Sincer vă spun că nu m-am gândit că pot ajunge în situaţia aceasta doar pentru că vreau să avem alegeri corecte, etc. Nu este în regulă, eu nu l-am cunoscut aşa pe Ludovic Orban, în 2017, când l-am ales.

Aţi lăsat la o parte principiile, tot ceea ce aveaţi bun şi acum proliferaţi minciuni şi tot felul de mizerii pentru a vă atinge scopul. Nu este în regulă. Vă îndemn şi vă rog să ne comportăm ca oameni civilizaţi.

Să dăm dovadă de înţelepciune pentru ca după 25 sept să rămânem uniţi, si nu vreau să ieşiti din politică aşa cum au iesit alţii, ca d-l Tăriceanu sau alţii...”, sunt acuzaţiile lui Robert Sighiartău, conform înregistrării care a intrat în posesia Mediafax.

 

Orban neagă acuzaţiile şi faptul că l-a ameninţat pe Robert Sighiartău cu plângere penală

După şedinţa CEx a PNL, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a respins informaţiile publice potrivit cărora a fost aspru criticat în şedinţa conducerii PNL, catalogându-le drept „o minciună a unor oameni care încearcă să deformeze realitatea” şi a afirmat că, la negocierea pentru formarea guvernului a respectat integral mandatul.

Contactat de Mediafax şi întrebat cum răspunde acuzaţiilor din înregistrarea audio, Orban a declarat că îşi menţine declaraţiile iniţiale că nu a fost criticat, dar că s-a angajat de la bun început să ducă o campanie pozitivă.

„Nu este felul meu de a face ameninţări cu plângeri penale. Nu ştiu unde a făcut înregistrarea Robert Sighiartău”, a replicat scurt liderul PNL, refuzând să comenteze acuzaţiile şi faptul că ele dovedesc contrariul afirmaţiilor sale. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici