AUR acuză coaliţia de guvernare pentru validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă, asociat cu reprimarea sângeroasă a Revoluţiei din '89

Alianţa pentru Uniunea Românilor (AUR) dă vina pe majoritatea parlamentară, care a validat, miercuri, mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, deşi anterior Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor aprobase solicitarea Alianţei de invalidare.

913 afișări
Imaginea articolului AUR acuză coaliţia de guvernare pentru validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă, asociat cu reprimarea sângeroasă a Revoluţiei din '89

Sursa foto: Captura Facebook

AUR acuză o „monstruoasă înţelegere” din interiorul coaliţiei de guvernare, care a dus, miercuri, la validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

„Ignorând deliberat cererile formulate de AUR în mod repetat, dar şi semnalele din spaţiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluţiei Române şi procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României. Încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă”, transmite AUR într-un comunicat de presă.

AUR l-a exclus pe Francisc Tobă din partid, acesta fiind acuzat de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

Potrivit celor din AUR, Tobă nu a clarificat situaţia nici în partid, nici în faţa opiniei publice.

De asemenea, deputaţii AUR spun că nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni.

Francisc Tobă a candidat pentru un mandat de deputat pe lista AUR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici