AUR depune proiectul de lege prin care solicită autorizarea în regim de urgenţă a medicamentelor utilizate în tratamentul COVID

Reprezentanţii AUR solicită în Parlament autorizarea în regim de urgenţă a medicamentelor utilizate în tratamentul COVID 19.

4606 afișări
Imaginea articolului AUR depune proiectul de lege prin care solicită autorizarea în regim de urgenţă a medicamentelor utilizate în tratamentul COVID

Sursa foto: Mediafaxfoto

În expunerea de motive a AUR scrie că „evoluţia pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2, după 1 an şi jumătate de la debutul acesteia, se manifestă cu o morbiditate şi o mortalitate nemaiîntâlnite în sec. XXI, mortalitate care a ajuns la 500 de pacienţi / zi în secţiile ATI ale unităţilor spitaliceşti din România”.

Ca urmare, reprezentanţii AUR solicită o procedură de autorizare în regim de urgenţă a medicamentelor indicate în protocolul de tratament al bolii COVID-19. Este vorba despre medicamentele utilizate în prima linie, alături de vaccinuri aprobate în regim de urgenţă de către EMA-Agenţia Europeană a Medicamentului.

În momentul de faţă, aceste medicamente, cum ar fi cele antivirale, pot fi autorizate doar prin parcurgerea unei proceduri greoaie şi îndelungate în faţa Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, procedură incompatibilă cu nevoia societăţii româneşti de a asigura prezenţa pe piaţă a acestor tratamente în regim de urgenţă, susţin cei de la AUR.

„Drept urmare, luând în considerare faptul că aceste medicamente sunt deja utilizate în România pentru tratamentul pacienţilor bolnavi de COVID-19, se impune reglementarea unei proceduri de autorizare în regim de extremă urgenţă a acestora, pentru a putea fi introduse pe piaţa românească şi administrate cât mai devreme în evoluţia bolii, la recomandarea medicilor, cu scopul de a reduce riscul de deces al pacienţilor şi de a le îmbunătăţi şansele de recuperare post-COVID”, scrie în expunerea de motive a AUR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici