AUR: Românii din Valea Timocului, fără drepturi elementare, şicanaţi politic la ultimele alegeri

AUR reclamă şicanele la care au fost supuşi candidaţii din partea minorităţii române la alegerile parlamentare din Serbia şi condamnă dezinteresul manifestat de autorităţile de la Bucureşti faţă de problemele semnalate de-a lungul timpului de comunitatea română din Valea Timocului.

916 afișări
Imaginea articolului AUR: Românii din Valea Timocului, fără drepturi elementare, şicanaţi politic la ultimele alegeri

AUR: Românii din Valea Timocului, fără drepturi elementare, şicanaţi politic la ultimele alegeri

„Liderii listei româneşti <<Opoziţia unită>>, din care face parte Partidul Neamului Românesc, au candidat în oraşul Bor şi s-au plâns că au fost nevoiţi să intervină şi în acest an la poliţie, la fel ca la alegerile locale din 2018. De asemenea, românii din Valea Timocului au acuzat arestarea lui Alexandru Rădoi (Aleksandar Radonjici) din satul majoritar românesc Criveli (Krivelj), în vârstă de 79 de ani. Acesta se afla pe hotarul satului său şi avea la el 12 pliante. Sunt şicane politice inacceptabile într-o democraţie”, a declarat preşedintele AUR, George Simion.

Senatorul AUR Claudiu Târziu critică faptul că 300.000 de etnici români din Valea Timocului „sunt lipsiţi de cele mai elementare drepturi religioase şi educative în limba maternă”.

„Atunci când au loc alegerile parlamentare şi locale, reprezentanţii lor mai sunt şi vânaţi de autorităţile sârbe. Ce face statul român pentru ei, în tot acest timp? Nimic, îi condamnă la dispariţie. Cer Ministerului Afacerilor Externe să intervină urgent pe linie diplomatică şi să solicite explicaţii cu privire la şicanele la care au fost supuşi reprezentanţii comunităţii române. Totodată, atrag atenţia că problemele de acolo sunt dramatice şi nu mai suportă amânare. Guvernanţii trebuie să se trezească, altfel istoria îi va reţine ca trădători ai cauzei naţionale”, a subliniat preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
simion,
târziu,
serbia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici