AUR vrea comisie de anchetă: SRI să explice dacă a fost implicat în operaţiunea Coldea-Dumbravă

AUR ia în calcul varianta înfiinţării unei comisii de anchetă în cadrul căreia şefii SRI să vină să explice dacă a existat sau nu implicare din partea serviciului sau a unor reprezentanţi ai acestuia în operaţiunile foştilor generali Coldea şi Dumbravă, anunţă liderul formaţiunii, George Simion.

Urmărește
423 afișări
Imaginea articolului AUR vrea comisie de anchetă: SRI să explice dacă a fost implicat în operaţiunea Coldea-Dumbravă

AUR vrea comisie de anchetă: SRI să explice dacă a fost implicat în operaţiunea Coldea-Dumbravă

„Acuzaţiile aduse foştilor şefi din SRI, generalilor Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, sunt de o gravitate fără precedent pentru România, aruncând în aer sistemul de justiţie, dar şi cadrul constituţional şi democratic din ţara noastră. Lucrurile care ies la suprafaţă cu privire la activităţile celor doi în spaţiul public înfăţişează un stat capturat de nişte grupări subversive, care au tăiat şi au decis după propriul lor plac. Totul în vreme ce drepturile şi libertăţile românilor nu mai contau. Florian Coldea este exponentul uneia dintre cele mai negre perioade pentru justiţia din România, fiind cunoscut drept şeful binomului şi şeful aşa-zisului <câmp tactic> din justiţie. Informaţiile din ultimele zile sunt extrem de grave şi, având în vedere funcţiile pe care cei implicaţi le-au avut, ar fi fost normal să vedem o activare a comisiei care verifică activitatea SRI. Nimeni din Comisia SRI nu a spus nimic, nu a pus măcar o întrebare cu privire la activitatea celor doi foşti şefi ai serviciului”, afirmă George Simion.

Liderul AUR apreciază că această comisie „este compromisă total”.

„În momentul de faţă, din cauza unui abuz de putere al PSD – PNL – USR, AUR nu are un reprezentant în Comisia de control a SRI. Majoritatea parlamentară aservită sistemului care a îngenuncheat România în mod abuziv s-a opus ca AUR să aibă un reprezentant în Comisia parlamentară de control a SRI de peste 6 luni de zile. Motivul este cât se poate de clar: să nu punem întrebări, să nu fim incomozi pentru sistemul care patronează România de 35 de ani. Este soluţia lor pentru a ne ţine la distanţă de o comisie controlată de către SRI. Un membru fără vreo legătură cu serviciile le-ar fi dat totul peste cap. Acum ar fi fost momentul cel mai bun să ne curăţăm de toate conservele securiste şi să punem întrebările necesare pentru a scoate la lumină toate abuzurile sistemului care a îngenuncheat România. Dar, dacă ei nu vor să o facă prin Comisia SRI, atunci AUR ia în calcul varianta înfiinţării unei comisii de anchetă în cadrul căreia şefii SRI să vină să explice dacă a existat sau nu implicare din partea serviciului sau a unor reprezentanţi ai acestuia în operaţiunile foştilor generali Coldea şi Dumbravă”, încheie Simion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici