Aurescu, despre declaraţiile ambasadorului chinez la Paris: Inacceptabile şi contravin Cartei ONU

Declaraţiile ambasadorului chinez la Paris sunt „ambasadorului chinez la Paris”, spune ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, înaintea reuniunii de luni a Consiliului Afaceri Externe.

315 afișări
Imaginea articolului Aurescu, despre declaraţiile ambasadorului chinez la Paris: Inacceptabile şi contravin Cartei ONU

„Voi exprima astăzi – ceea ce fac şi acum – condamnarea fermă a declaraţiilor ambasadorului chinez la Paris, care pun sub semnul întrebării suveranitatea statelor care şi-au câştigat sau şi-au recâştigat independenţa după disoluţia Uniunii Sovietice. Asemenea declaraţii sunt inacceptabile şi contravin Cartei ONU”, spune Bogdan Aurescu înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe.

Întrebat despre poziţia sa cu privire la faptul că Crimeea face sau nu parte din Ucraina, ambasadorul chinez Lu Shaye a declarat într-un interviu difuzat vineri la televiziunea franceză că, din punct de vedere istoric, Crimeea a făcut parte din Rusia şi a fost oferită Ucrainei de fostul lider sovietic Nikita Hruşciov.

„Aceste ţări din fosta URSS nu au un statut real în dreptul internaţional, deoarece nu există niciun acord internaţional care să materializeze statutul lor suveran”, a spus ambasadorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici