Avertismentul lui Silviu Predoiu: Cu ce propuneri vine guvernul, la sfatul unor “binevoitori”, abia asta este lucrătură rusească!

Fostul director adjunct al SIE, generalul (r) Silviu Predoiu ironizează planul guvernanţilor de a crea un grup de lucru la nivelul DSU care să scaneze presa oline şi reţelele de social-media de ştiri false, sugerând ca lista cuvintelor “fanteziste” care ar putea ofensa preşedintele, premierul şi Guvernul să fie completată şi cu altele, vehiculate în spaţiul public.

35014 afișări
Imaginea articolului Avertismentul lui Silviu Predoiu: Cu ce propuneri vine guvernul, la sfatul unor “binevoitori”, abia asta este lucrătură rusească!

Avertismentul lui Silviu Predoiu: Cu ce propuneri vine guvernul, la sfatul unor “binevoitori”, abia asta este lucrătură rusească!

“În atenţia grupului de lucru constituit la nivelul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă ce şi-a propus să identifice şi eticheteze ca atare ştirile false pe care le va depista în urma scanării presei online, dar şi a blogurilor şi reţelelor sociale: este de apreciat perspicacitatea remarcabilă a celor care au descoperit şi au şi precizat în material că cele mai periculoase ştiri false, generate de propaganda rusă, se trădează prin asocieri  total nejustificate şi fanteziste între guvern, Iohannis sau Ciucă <al nostrum>şi noţiuni ca incompetenţă, corupţie,  furtişag şi mizerie. Oricât de corectă şi iscusită este abordarea, îmi pare totuşi incompletă şi aş propune extinderea listei de markeri de dezinformare prin adăugarea cel puţin a termenilor de <plagiator>, <navetist>, <vacanţă>, <obedient>, <inconsecvent>, <dezamăgitor>, <superficial>, <inutil> şi <ficus>, afirmă fostul şef al SIE într-o postare pe Facebook.

În aceeaşi notă ironică, Silviu Predoiu propune şi o altă abordare astfel încât românii să nu se încurce în cuvinte şi să fie învăţaţi cum să-şi laude conducătorii, folosind expresii testate încă de pe vremea lui Ceauşescu şi care nu pot da greş.

 “Se poate încerca însă şi o abordare inversată: de ce să îi lăsăm pe români să greşească sau să le sugerăm indirect ce să spună, când ar fi mult mai util să le precizăm clar şi simplu ce termeni să asocieze, fără niciun risc, cu personajul colectiv <guvernul>, dar şi cu cei nominalizaţi drept <Iohannis şi Ciucă>. Putem folosi noţiuni simple, sincere, pline de bun simţ şi mai ales testate în timp, ca <măreţ conducător>, “iscusit cârmaci”, „neobosit erou”, „cel mai de seamă erou printre eroii neamului”, „eroul păcii mondiale”, „ctitor de geniu”, „geniul Carpaţilor”, „simbol viu al năzuinţelor”, „marele tribun al neamului”, „fiu luminat al patriei”, etc. Pentru Ceauşescu au funcţionat bine. Nouă nu prea ne-au plăcut, dar ce nu facem pentru liniştea conducătorilor…”, punctează generalul.

Şi pentru că se tot vorbeşte despre propaganda rusă, Silviu Predoiu îi sfătuieşte pe premierul Ciucă şi pe consilierii săi să fie atenţi la propunerile unor binevoitori care creează senzaţia că autorităţile se îndreptă spre un regim autoritar.

“Că tot vorbim de propaganda rusă. Poate se uită totuşi domnul Ciucă sau consilierii domniei sale cine sunt indivizii care propun, exact în zilele astea atât de dificile, tot soiul de elucubraţii, de natură să genereze senzaţia că autorităţile se îndreaptă cu paşi repezi spre un regim autoritar. Două bâlbe majore în decurs de o săptămână pot fi o coincidenţă, sau mai degrabă nu. Cu propaganda rusă propriu-zisă, la cât de profund este sentimentul anti-rusesc în România, cred că ne descurcăm. Dar cu ce propuneri vine guvernul, la sfatul unor <binevoitori>, de-abia asta este lucrătură rusească”, avertizează fostul şef al SIE.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici