Avertizare MAE pentru Indonezia: Riscul incendiilor de vegetaţie cauzează răspândirea smogului sever

Ministerul de Externe atenţionează românii care se află sau călătoresc în Indonezia, că unele regiuni sunt afectate de risc ridicat al incendiilor de vegetaţie, care cauzează răspândirea smogului sever pe întreg teritoriul ţării. Mai multe zboruri sunt anulate sau întârziate.

164 afișări
Imaginea articolului Avertizare MAE pentru Indonezia: Riscul incendiilor de vegetaţie cauzează răspândirea smogului sever

Avertizare MAE pentru Indonezia: Riscul incendiilor de vegetaţie cauzează răspândirea smogului sever

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia că în provincia vestică Kalimnatar/Insula Borneo şi provincia sudică a insulei Sumatra se menţine riscul ridicat al incendiilor de vegetaţie, ceea ce a cauzat răspândirea smogului sever pe întreg teritoriul ţării, fiind cunoscut faptul că incendiile forestiere constituie o problemă anuală, mai ales în insulele Borneo şi Sumatra. Consiliul Naţional al Indoneziei pentru gestionarea dezastrelor a informat că peste 328.000 de hectare de teren au ars până în prezent, în mare parte în insula Sumatra, iar sute de rezidenţi au fost evacuaţi. Cetăţenii care suferă de afecţiuni ale aparatului cardiovascular şi respirator sunt sfătuiţi să evite, pe cât posibil, expunerea la smog şi să petreacă cât mai mult timp în interiorul incintelor unde pot beneficia de aparate de purificare a aerului”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia precizează că „autorităţile indoneziene au declarat că sute de şcoli din provincia Riau, din Insula Sumatra, precum şi din provincia centrală Kalimantan a Insulei Borneo, au fost închise, calitatea aerului fiind considerată periculoasă”.

MAE mai transmite că mai multe zboruri sunt anulate sau întârziate din cauza vizibilităţii reduse.

„Din cauza vizibilităţii reduse produsă de smog, mai multe zboruri pe aeroportul internaţional Supadio, Insula Borneo/Kalimantan şi pe aeroportul internaţional Minangkabau din Insula Sumatra, sunt anulate sau întârziate, situaţia menţinându-se şi în prezent. Aeroporturile internaţionale Soekarno-Hatta din Jakarta şi Ngurah Rai din Denpasar/Bali sunt deschise, iar activităţile se desfăşoară normal. Cetăţenii români care au planificate călătorii spre sau dinspre zonele menţionate sunt sfătuiţi să contacteze operatorii de turism şi companiile aeriene pentru verificarea statusului zborului programat”, transmite MAE.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă accesarea paginilor de Internet ale Agenţiei naţionale privind managementul dezastrelor - https://www.bnpb.go.id/en şi Ministerului mediului şi pădurilor - http://www.menlhk.go.id.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, românii care se confruntă cu urgenţe au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice al României în Republica Indonezia: +628111726283.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://jakarta.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://http/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare -Un SMS îţi poate salva viaţa!-”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Taguri:
mae,
indonezia,
incendii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici