Barna, despre imaginile în care pare că se fură voturi: Dezvăluirile sunt absolut caraghioase

  • Preşedintele USR Dan Barna a declarat, joi, că imaginile în care se văd persoane în camera în care ar fi voturi sunt o încercare de manipulare, iar cel care iese cu saci este şoferului candidatului PSD, Dan Tudorache.
  • Dan Barna a fost întrebat şi ce părere are despre solicitarea PSD de anulare votului din Capitală şi reluarea alegerilor.
1771 afișări
Imaginea articolului Barna, despre imaginile în care pare că se fură voturi: Dezvăluirile sunt absolut caraghioase

Barna, despre imaginile în care pare că se fură voturi: Dezvăluirile sunt absolut caraghioase

Liderul USR spune că poate demonta tot ceea ce a apărut în spaţiul public în legătură cu imaginile în care mai mulţi apar în camera unde par să fie voturile exprimate de bucureşteni pentru Sectorul 1. Acesta cataloghează dezvăluirile ca fiind „absolut caraghioase”.

„S-a încercat acreditarea ideii că imaginile ar fi fost de aseară (miercuri – n.r.) şi Biroul era închis şi nişte USR-işti au venit pe hol, cu chei false... O minciună ordinară. Imaginile sunt din seara zilei de luni, când BES 1 era în plină activitate, când încerca să finalizeze validarea celor 9 sau 11 secţii unde nu se potriveau cheile pe procesele verbale. Acele imagini sunt luate dintr-o perioadă în care Biroul Electoral era în activitate, iar reprezentanţii tuturor partidelor erau acolo”, spune Barna.

În privinţa celui care pare a ieşi cu sacii cu voturi din cameră, Dan Barna spune că este şoferul lui Tudorache, candidat la Sectorul 1 pentru încă un mandat de primar.

„Ideea că s-a plecat cu nişte saci pe uşă..a uşa aceea dă exact în Biroul Electoral al Sectorului 1, în spaţiul unde lucrau toţi reprezentanţii partidelor. Nimeni nu a furat vreun sac. Următoarea minciună: USR ar fi furat sacii. Domnul care manipulează sacii, care ia sacii şi iese cu ei pe uşă este şoferul lui Tudorache. Persoana respectivă este personal tehnic al Biroului Electoral şi în viaţa de zi cu zi este angajat al Primăriei Sectorului 1, şofer al domnului Tudorache şi el este cel care a ieşit cu sacii în mână, în prezenţa preşedintelui de secţie”, spune Barna.

Dan Barna a fost întrebat şi ce părere are despre solicitarea PSD de anulare votului din Capitală şi reluarea alegerilor.

„E păcat să anulăm alegerile doar pe Bucureşti. Eu cred că ar trebui pe toată România. Dacă tot ne batem joc, să o facem până la capăt. (...) Ştiţi cum e când spui o minciună şi îţi dai seama că nu mai poţi să spui adevărul şi încerci una şi mai mare, şi mai mare? Nu a ieşit golăneala de la Sectorul 1, acum încearcă să o dea pe tot Bucureştiul şi mă aştept ca în două zile să se ceară anularea alegerilor pentru o perioadă nedefinită”, a spus Barna.

Acesta a precizat că se îndoieşte că BEC va lua o astfel de decizie, de anulare votului în Bucureşti, spunând că „nu există circumstanţe de niciun fel. Procesele verbale semnate (...) sunt încărcate în sistem”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici